Foto: Publicitātes foto

Tā kā laika apstākļu dēļ tika atceltas pēdējās sacensības šīssezonas LAF folkreisa Ziemas kausa izcīņā, par čempionu tika kronēts tābrīža kopvērtējuma līderis, cēsinieks Rihards Dainis, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Neizdevusies ziema ievērojami traucēja aizvadīt pilnvērtīgu LAF folkreisa Ziemas kausa izcīņu – no sešiem paredzētajiem posmiem tika aizvadīti vien trīs. Šajos trijos posmos Rihards Dainis izcīnija vienu uzvaru un divas otrās vietas, kas aptuveni 30 dalībnieku konkurencē ir ātruma un stabilitātes apliecinājums.

Turklāt Rihards bija spiests katrā no posmiem startēt ar citu automašīnu, jo pēc katrām sacensībām viņa auto tika iegādāts, atbilstoši folkreisa noteikumiem. Upesciemā Rihards Dainis šķīrās no "Honda Civic", Vecpilī nācās pārdot rezerves auto "VW Golf II", bet pēc Mūsas posma bija jāzaudē "VW Golf II", kurš uz šo sacīksti tika īrēts no kolēģa Mārtiņa Starka.

Atceltie ziemas posmi izjauca lielisku cīņu par pārējām godalgām. Pēc Bauskas sacīkstes otro vietu no sestās šķīra tikai četri punkti, kas nozīmē, ka Vidzemes posmi būtu lieliski noderējuši. Tomēr šajā situācijā godalgas nopelnīja - Renārs Ēķis sudrabu, bet Jānis Kļava bronzu. Vienāds punktu skaits ar Jāni arī Matīsam Šadrim, taču papildnosacījumi kurzemnieku atstāja ceturtajā vietā.

Komandu vērtējumā "Štīm Rally Team" guva pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot "Autocross.lv Folkreisa komandu" (Renārs Ēķis, Kristaps Lapsa, Viesturs Saukāns) un "Kavita V" vienību (Jānis Kļava, Ivo Gabrāns, Guntars Gabrāns). Junioru kausā pārliecinošu uzvaru guva Ēķis.

Folkreisa dalībniekiem nākamie plāni vasaras sezonā – 3. maijā Ludzā startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa sezona. Tad turpināsies arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņa, kas ilgst visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!