"Ferratum World RX of Rīga-Latvia" organizatori atkal parādīs savu unikālo Biķernieku rallijkrosa trasi, kā arī katru nopucēto stūrīti, trešdien Rīgas Motormuzeja telpās sacīja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

Jau vēstīts, ka gaidāmajā nedēļas nogalē, 3. un 4. septembrī, Biķernieku trasē notiks FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas otrais un trešais posms "Ferratum World RX of Rīga-Latvia".

"Noskaņojums ir pacilājošs, jo pirmās komandas sākušas ievākties dalībnieku parkā. Atkal parādīsim pasaulei savu unikālo trasi, ko Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija ir sakopusi, kā arī atjaunojusi grants sekciju, lai tā būtu maksimāli labā stāvoklī. Prieks redzēt cilvēkus, kuri dara visu, lai katrs stūrītis būtu nopucēts, katra apmale nokrāsota un zālīte nopļauta, lai viesiem būtu sajūta, ka ieradušies augstākā līmeņa autosporta pasākumā," sajūsmu par gaidāmo pasākumu neslēpa "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Tiem kas šaubās, izmantošu izdevību un atgādināšu par iespēju World RX un latviešu autosportistus, un arī viņu sporta tehniku, rīt, 1. septembrī, sastapt Rīgas Rātslaukumā. Tur esam paredzējuši īpašu prezentācijas pasākumu, kas noslēgsies ar sacensību auto kopīgu parādes braucienu pār Akmens tiltam, lai dotos uz AB dambi, kur veikt kopbildi, lai parādītu visai pasaulei Rīgas un rallijkrosa savienību."

Preses konferencē piedalījās arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš uzsvēra "World RX" elektrifikāciju.

"Nevaru noslēpt savu prieku, ka rallijkrosa posms šajā nedēļas nogalē notiek Rīgā un neslēpšu gandarījumu, ka tie ir elektroauto. Un lai gan līdz šim nav izdevies pašam sacensības skatīt klātienē, vērojot tās TV ekrānā, manuprāt, sacensības elektro ēras laikā savu dinamiku nav zaudējušas," teica Staķis. "Ja kāds šobrīd plāno jaunas automašīnas iegādi, es ieteiktu elektroauto – tīrāks gaiss, klusāka pilsēta, kā arī dinamiska un visādi citādi baudāma braukšana. Pilsētas mūsdienās konkurē, atgūstoties pēc Covid ierobežojumiem, un arī Rīga izvirza ambiciozus mērķus, tiecoties pēc labākā, ko varam iegūt. Tie ir ne tikai svētki, bet arī liels ieguvums mūsu pilsētas ekonomikai."

"Ar Raimondu Strokšu strādājam jau vairākus gadus, bet mērķis sāka piepildīties 2015. gadā, kad tika projektēta šī trase. Tas bija kopīgs darbs, jo viņš pārzin sportisko pusi, bet mēs - būvniecības pusi, lai izlocītu trasi cauri Biķernieku mežam. Komplekss darbojas jau 56 gadus, un ceru, ka arī turpmāk varēsim īstenot savas ieceres. Novēlu mūsu braucējiem veiksmīgu startu, un citādi aizraujošu nedēļas nogali, kurā salīdzināt rūcošos benzīna motorus ar elektroauto klusumu," stāsta Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!