Foto: Edijs Pālens
Latviešu kantētāju Kaspara Stupeļa un Elvija Mucenieka pārstāvētās ekipāžas svētdien ierindojās labāko trijniekā Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" notikušajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem septītajā posmā.

Pirmajā braucienā labākā bija beļģa Bena Adriansena ekipāža, aiz kuras sekoja attiecīgi Nīderlandes pilots Etjēns Bakss ar Stupeli, kā arī Beļģijas braucēja Jana Hendriksa un Mucenieka ekipāža.

Stupeļa un Mucenieka ekipāžas par šo sniegumu ieguva attiecīgi 22 un 20 čempionāta kopvērtējuma punktus.

Savukārt otrajā braucienā Adriansens atkal bija labākais, bet aiz viņa šoreiz jauktā secībā sekoja Hendrikss/Mucenieks un Bakss/Stupelis. Latvijas sportistu pārstāvētās ekipāžas vēlreiz ieguva attiecīgi 22 un 20 čempionāta kopvērtējuma punktus.

Posma summā Adriansens uzvarēja ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem, bet Mucenieka un Stupeļa ekipāžas iekrāja pa 42 punktiem, tām tiekot klasificētām attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Kā ziņots, sestdien kvalifikāciju blakusvāģu klasē pārvarēja Hendriksa un Mucenieka ekipāža, kā arī Bakss ar Stupeli. Savukārt Latvijas ekipāža, kurā brauc Modris Štelle un Artūrs Linters, pamatsacensībās bija pirmie rezervisti, uz starta nevienā no braucieniem gan neizejot.

Blakusvāģu Latvijas "Grand Prix" sacensības motocentrā "Zelta zirgs" notika jau 19.gadu pēc kārtas.

Latvijā norisinājās septītais šīs sezonas posms pasaules čempionātā blakusvāģiem. Līdz šim nav notikuši divi no paredzētajiem čempionāta posmiem - sezonas nomināli trešās sacīkstes Ukrainā tika atceltas valstī valdošās politiskās situācijas dēļ, bet nomināli sestais posms pagājušā mēnesī Beļģijā nenotika lietavu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik līdere ar 321 punktu ir Adriansena ekipāža, bet Baksa un Stupeļa ekipāža izcīnījusi 277 punktus, kas ļauj atrasties otrajā vietā. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 254 punktiem no ceturtās pozīcijas pakāpušies uz trešo, savus tuvākos sekotājus apsteidzot par deviņu punktu tiesu.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Čempionāta turpinājumā notiks vēl trīs sacīkstes.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

Paralēli Ķegumā risinājās arī Eiropas "Open" čempionāta posms kvadracikliem, kurā pārliecinošu uzvaru svinēja latvietis Edgars Meņģelis.

Pirmajā braucienā Meņģelis 18 apļu summā par 11,005 sekundēm apsteidza Olli Koskelu no Somijas, bet pēc 55,848 sekundēm sekoja Maiks van Grinsvens no Nīderlandes.

Arī otrajā braucienā labāko trijnieks bija nemainīgs, Meņģelim somu braucēju 17 apļu summā apsteidzot par 35,385 sekundēm, bet van Grinsvals latvietim zaudēja minūti un 24,490 sekundes.

Tikmēr desmito vietu pirmajā braucienā izcīnīja Valters Dišlers-Kirilko, kurš tika apsteigts par apli, 12.vietā ierindojās Raivis Sootē, 13.pozīcijā sekoja Ralfs Reinfelds, 16.vietu izcīnīja Jānis Saldavs, uzreiz aiz viņa sekoja Dairis Virkstenis, 20.pozīcijā ierindojās Endijs Bernics, bet vienu vietu zemāk finišēja Kristaps Veinbergs. Savukārt uz starta neizgāja Rinalds Dišlers-Kirilko.

Otrajā braucienā V.Dišlers-Kirilko ierindojās astotajā vietā, Veinbergs sekoja desmitajā pozīcijā, Soortē finišēja 11.vietā, Saldavs ieņēma 15.pozīciju, Bernicam 18.vieta, bet Reinfeldam un Virkstenim attiecīgi 22. un 23.pozīcija starp 24 ieskaiti guvušajiem sportistiem. R.Dišlers-Kirilko. uz starta atkal neizgāja.

Posma summā Meņģelis ieņēma pirmo vietu un ieguva 50 kopvērtējuma punktus, bet V.Dišlers-Kirilko ierindojās astotajā vietā. Sootē ieņēma desmito pozīciju, Veinbergs ierindojās 14.vietā, Saldavs ieņēma 16.pozīciju, Reinfelds tika klasificēts 19.vietā, Bernics ierindojās 21.pozīcijā, Virkstenis sekoja tūdaļ aiz viņa, bet R.Dišlers-Kirilko pie ieskaites punktiem netika un tika ierindots 28.pozīcijā.

Eiropas "Open" kvadraciklu čempionātā Ķegumā risinājās trešais no četriem posmiem.

Pirms šī posma čempionāta kopvērtējumā Meņģelis ieņēma 16.vietu. Savukārt pirmos ieskaites punktus šajā posmā ieguva V.Dišlers-Kirilko, Veinbergs, Soortē, Saldavs un Virkstenis.

Ķeguma trasē septembra beigās risināsies arī prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!