Foto: flickr.com
Latviešu kantētājam Kasparam Stupelim pēc smagā kritiena pasaules čempionāta posmā lūzušas trīs ribas un plīsis kājas muskulis, taču ekipāža sacensību apritē varētu atgriezties jau šonedēļ, ziņo aģentūra LETA.

Svētdien Nīderlandē notikušajā pasaules blakusvāģu čempionāta pirmajā posmā nīderlandiešu pilota Etjena Baksa un Stupeļa ekipāža jau pirmajā braucienā piedzīvoja smagu kritienu, motociklam uzgāžoties viņam virsū.

Sākotnēja diagnoze vēl nebija zināma, bet pēc Latvijā veiktajām pārbaudēm atklājies, ka Stupelim ir trīs lauztas ribas, bet lūzumi esot "labi" un kauli neesot novirzījušies. Vēl ir plīsis kājas muskulis, bet pats sportists iedzīvojies smadzeņu satricinājumā. Stupeļa pāriniekam Baksam tika lauzts atslēgas kauls, un viņam jau veikta operācija.

Pats Stupelis aģentūrai LETA neizslēdza iespējamību, ka ekipāža sacensībās varētu atgriezties jau šajā nedēļas nogalē, kad iecerēts Nīderlandes čempionāta posms. Viņš gan nenoliedz, ka uzsvars ir uz pasaules čempionātu, un tā nākamais posms notiks nākamnedēļ.

Stupelis kopā ar Baksu par pasaules čempionu kļuva 2015. gadā, bet pērn viņš brauca kopā ar Jāni Daideru, pēc sezonas šai ekipāžai beidzot sadarbību.

Stupelis vēl divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā). Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes - ar Baksu.

Šosezon divi no 13 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!