Foto: Publicitātes foto

Motokrosa blakusvāģu kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien Stelpē izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta desmitajā posmā, nostiprinoties kopvērtējuma vadība.

Stupeļa un Baksa ekipāža pirmajā braucienā bija trešā, bet otrajā izcīnīja uzvaru, kas summā deva 45 punktus.

Tikmēr uzvaru posmā ar 47 punktiem svinēja beļģa Arnes Dīrkensa ekipāža, bet trešo vietu ar 42 punktiem guva Nīderlandes pilots Kūns Hermans. Ceturtie ar 33 punktiem bija igauņu pilots Kerts Variks un latviešu kantētājs Lauris Daiders, bet Latvijas ekipāža ar brāļiem Jāni un Pēteri Jegorovu sastāvā iekrāja 12 punktus, kas deva 14.vietu.

Pirmajā braucienā uzvaru svinēja Dīrkenss, kurš bija vadībā no starta līdz finišam, otro vietu ieņēma Hermanss, bet trešajā pozīcijā bija Bakss/Stupelis, kuri aizķērās startā, taču spēja aizcīnīties līdz goda pjedestālam.

Otrajā braucienā startā vadībā izvirzījās Dīrkenss, taču Stupelis un Bakss viņus apdzina un izcīnīja uzvaru. Dīrkenss šoreiz samierinājās ar otro vietu, bet trešais bija Hermanss.

Varikam/Daideram braucienos bija sestā un ceturtā vieta, bet Jegorovi abos braucienos finišēja 15. pozīcijā.

Pēc desmit posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijas ar 439 punktiem ieņem Baksa/Stupeļa ekipāža, bet 378 punkti ir svētdien neveiksmīgi startējušajam beļģima Marvinam Vanlušenam, kamēr tālāk ar 330 punktiem seko Hermanss un Dīrkenss. Tikmēr Variks ar Daideru iekrājuši 240 punktus un ieņem septīto vietu.

Šosezon pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā ir 14 posmi. Nākamais posms 25.augustā notiks Šveices trasē Rogenburgā.

Stupelis un Bakss aizvadītajā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!