Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas pilota Mika Šūmahera likteni Pirmās formulas (F-1) komandā "Haas" neizšķiršot šogad izcīnītie punkti, pauda vienības vadītājs Ginters Štainers.

Šobrīd ir neskaidra 23 gadus vecā Šūmahera nākotne autosporta prestižākajā sacensību seriālā. Šosezon viņš izcīnījis 12 punktus, kas kopvērtējumā dod 16. vietu. Pie punktiem viņš ticis tikai divos no 20 posmiem, turklāt vairākkārt ir iekūlies avārijās, radot "Haas" lielus finansiālus zaudējumus.

Šumaheram pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Haas" vienību, un nav skaidrības, vai komanda ar viņu turpinās sadarbību. Iepriekš jau izskanēja varbūtība, ka vācietis nākotnē varētu sadarboties ar dzimtenes autobūves kompāniju "Audi", kas F-1 ienāks 2024. gadā un pāris gadus vēlāk tai jau būs sava komanda.

Vēl pirms oktobra beigās notikušās ASV Lielās balvas izcīņas Štainers un "Haas" īpašnieks Džīns Hāss akcentēja, ka Šūmaheram būs nepieciešams gūt vēl punktus, lai viņa līgums tiktu pagarināts.

Divu sacensību laikā vācietis pie punktiem tā arī nav ticis, turklāt tas šķietami vairs nav uzstādījums.

"Manās acīs nav runa par vienu posmu vai apli. Gribu izvēlēties to ceļu, kas ir labāks "Haas" komandai tuvākā un tālākā nākotnē," medijam RTL teica Štainers.

Tiek ziņots, ka "Haas" ar savu braucēju sastāvu nākamajai sezonai vēlas tikt skaidrībā līdz Brazīlijas "Grand Prix", kas notiks 13. novembrī.

Otrs "Haas" pilots šobrīd ir dānis Kevins Magnusens. Iepriekš ar šo vienību nākamās sezonas kontekstā tika saistīts pieredzes bagātais vācietis Niko Hilkenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!