Bijušā F-1 pilota Ralfa Šūmahera dēls Deivids Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) sezonas izskaņā cieta vairāku automašīnu sadursmē, kurā guva muguras savainojumu, apstiprināja Ralfs Šūmahers.

Pēc Hokenheimas trasē piedzīvotās avārijas pāris dienas vēlāk izrādījās, ka Deivids Šūmahers guvis nopietnākas traumas nekā sākotnēji domāts.

"Kad Deivids atgriezās mājās, viņš sūdzējās par muguras sāpēm. Uzreiz nolēmām doties uz Zalcburgas slimnīcu un taisīt rentgenu. Tad kļuva skaidrs, ka lauzts jostas skriemelis. Pēc ārsta domām, Deividam būs jāatpūšas apmēram sešas nedēļas," medijam "motorsport-magazin.com" sacīja Ralfs Šūmahers, piebilstot, ka no operācijas pagaidām var izvairīties.

Sacensībās Deivids Šūmahers sadūrās ar "Porsche" pilotu Tomasu Preiningu. Abi lielā ātrumā ietriecās trases aizsargbarjerā. No viņiem izvairīties neizdevās Denisam Olsenam, kura mašīna pēc trieciena uzliesmoja. Negadījumā cieta arī Rolfs Ineihens, kurš uzreiz tika nogādāts slimnīcā.

Cits pilots Filips Engs sacīja, ka šī epizode izskatījās kā no šausmu Filmas, bet Renē Rasts neslēpa, ka šī bija nopietnākā avārija, kādu viņš redzējis DTM sacensībās.

Šūmaheru ģimene ir cieši saistīta ar autosportu. Mihaels un Ralfs Šūmahers kopā startējuši F-1 čempionātā. Mihaels Šūmahers ir septiņkārtējs F-1 čempions, kurš karjeras laikā izcīnījis 91 uzvaru posmos. Ralfs Šūmahers sešas reizes uzvarējis F-1 posmos, bet kopvērtējumā viņa labākais rezultāts bija divas ceturtās vietas.

F-1 tagad startē Miks Šūmahers, kurš otro sezonu pārstāv "Haas" komandu. Iepriekš viņš bijis F-2 un F-3 čempions. Savukārt Deivids Šūmahers startējis zemāko formulu klasēs, tomēr augstvērtīgi rezultāti izpalikuši. DTM čempionātā viņam šī bija pirmā sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!