Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas autosportists Miks Šūmahers, kurš ir septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls, oficiāli zaudējis vietu F-1 komandā "Haas", bet viņa vietu ieņems pieredzējušais Niko Hilkenbergs, vēsta komanda.

Jau ilgāku laiku bija baumas par to, ka 23 gadus vecais Šūmahers nepaliks "Haas" vienībā. Komandas vadība vēl esot vērtējusi viņa sniegumu aizvadītajos posmos, tomēr nolēma, ka priekšroku dos pieredzējušākam pilotam.

"Es vēlos pateikties Mikam Šūmaheram par ieguldījumu komandā aizvadīto pāris gadu laikā. Mika līmenis junioru kategorijās bija labi zināms, un viņš ir audzis "Haas" komandā, kurā izcīnīja savus pirmos kopvērtējuma punktus," teica komandas vadītājs Ginters Šteiners. "Lai arī mēs izvēlējāmies doties citā virzienā, visa komanda novēl Mikam veiksmi gan karjerā, gan dzīvē."

Pats Šūmahers neslēpa, ka ir ļoti sarūgtināts par to, ka līgums ar viņu netika pagarināts, tomēr viņš izteica pateicību "Haas" un "Ferrari" komandām, kas deva viņam iespēju. "Šie gadi man palīdzēja augt gan tehniskajā ziņā, gan personīgi. Īpaši grūtajos brīžos es sapratu, cik ļoti es mīlu šo sportu."

"Šis bija nelīdzens ceļš, es iemācījos ļoti daudz, bet sapratu, ka esmu pelnījis vietu F-1. Šis jautājums man joprojām nav aizvērts," savā paziņojumā rakstījs Šūmahers.

35 gadus vecais Hilkenbergs nākamajā sezonā kļūs par Kevina Magnusena komandas biedru, un viņam tā būs atgriešanās pilna laika pilota pozīcijā pēc trīs gadu pārtraukuma. Šteiners norādīja, ka tieši viņa pieredze bija svarīgs faktors lēmuma pieņemšanā.

"Man ir tāda sajūta, it kā nekad nebūtu pametis F-1. Esmu sajūsmināts par iespēju darīto to, kas man ļoti patīk. Paldies Džīnam Hāsam un Ginteram Šteineram par uzticību," sacīja Hilkenbergs.

Hilkenbergs savā karjerā aizvadījis 184 F-1 sacensības, kurās nav spējis kāpt uz goda pjedestāla. Viņš izcīnījis 521 punktu, bet kopvērtējumā labākais rezultāts viņam bijusi septītā vieta 2018. gadā "Renault" rindās.

Savukārt Šūmahers "Haas" rindās aizvadījis 43 sacīkstes. Pirmajā sezonā komanda bija pilnībā nekonkurētspējīga, bet šosezon vācietis izcīnījis 12 punktus, kas kopvērtējumā dod 16. vietu.

Šūmaheram iespēja palikt F-1 varētu būt tad, ja "Williams" akadēmijas pilots Logans Sērdžans F-2 sezonas pēdējā posmā nenodrošina sev vietu kopvērtējuma TOP 6, kas neļautu iegūt superlicenci. Tad "Williams" būtu spiesta meklēt sev citu pilotu. Vēl Šūmahers varētu kļūt par "Mercedes" rezerves pilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!