Foto: SIPA/Scanpix/LETA

"Suzuki" rūpnīcas komanda pēc šīs sezonas atstās pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases sacensības, trešdien teikts vienības paziņojumā.

"Suzuki" bija vēl četru gadu līgums par startēšanu "MotoGP", tomēr komandai ir izdevies panākt vienošanos ar čempionāta promouteri "Dorna" par līguma pārtraukšanu priekšlaicīgi.

Kā galveno iemeslu aiziešanai no "MotoGP" japāņu motoru kompānijas komanda min finansiālos apsvērumus.

"Motosacīkstes allaž ir bijušas izaicinoša vieta tehnoloģiskām inovācijām, tostarp ilgtspējībai un cilvēkresursu attīstībai," komandas paziņojumā citēts prezidents Tošihiro Suzuki. "Šis lēmums nozīmē, ka mēs pieņemsim izaicinājumu veidot jaunu motociklu biznesu, novirzot tehnoloģiskās iespējas un cilvēkresursus, ko esam attīstījuši motosacīkšu aktivitātēs."

"Suzuki" jau 2011. gadā pameta "MotoGP", tomēr četrus gadus vēlāk atgriezās sacensībās.

Kopš atgriešanās "MotoGP" apritē "Suzuki" braucējs Huans Mirs no Spānijas kļuva par 2020. gada pasaules čempionu, bet Alekss Rinss ieņēma trešo vietu.

Šosezon Mirs kopvērtējumā ieņem septīto pozīciju, bet viņa tautietis Rinss - astoto. Tiek vēstīts, ka abi braucēji nākamsezon varētu pievienoties "Honda" komandai.

Ar "Suzuki" par pasaules čempioniem 500 kubikcentimetru klasē kļuvuši Barijs Šīns, Marko Lukatelli, Franko Unsīni, Kevins Švanss un Kenijs Roberts jaunākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!