Foto: Publicitātes foto

Šveices sacīkšu komanda "Red Legend Team" prezentējusi sagatavoto "Lada Niva" apvidus automobili, ar kuru piedalīsies Dakaras rallijreida klasisko automobiļu ieskaitē. Pārbūvētais 1984. gada padomju apvidus automobilis startēs Dakaras rallijreidā no 2. līdz 14. janvārim, kas 2022. gadā norisināsies Saūda Arābijā. Lai pārliecinātos par robustās padomju tehnikas spējām, šveicieši ar "ņivu" izbrauca maršrutu Novosibirska - Cīrihe.

Šveicieši ar "Lada Niva" apvidnieku startēs Dakaras rallijreida "Classic" ieskaitē, kurā drīkst piedalīties ar tiem modeļiem, kas līdz 2000. gadam ir braukuši Dakaras galvenajā ieskaitē.

Novosibirskā iegādātā "Lada Niva" 1,6 litru benzīna motora jauda ir palielināta līdz 95 zirgspēkiem, tāpat sacīkstēm sagatavotajam automobilim ir atvieglināta virsbūve, pastiprināta balstiekārta un cauruļu drošības rāmis salonā. Pēc visiem šiem pārveidojumiem "Niva" pašmasa tika samazināta līdz 1055 kilogramiem.

Testa brauciens no Novosibirskas līdz Cīrihei aizņēma nedēļu, kopumā nobraucot 5542 kilometrus, kas ir salīdzināms ar Dakaras rallijreidā veicamo distanci. Kā norāda Šveices komandas pārstāvji, visu šo ceļu "Lada Niva" veica bez nevienas problēmas.

Šveices sacīkšu komandu "Red Legend Team" oficiāli atbalsta arī "Lada" ražotājs "AvtoVAZ", tādēļ braucienā no Novosibirskas uz Cīrihi komandas pārstāvji piestāja arī "Lada" muzejā Toljati, kur klātienē aplūkoja 80. gadu sacīkšu "ņivas", kas iedvesmojušas arī jaunā sacīkšu auto vizuālo noformējumu.

Atgādinām, ka Dakaras rallijreidā "Lada Niva" modelis ir piedalījies arī 80. gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!