Foto: Dzintara aplis

Šo svētdien, 16. augustā, svinīgā ceremonijā tiks atklāta Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) atjaunotā autotrase, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Ceremonijā, kas notiks vēsturisko automašīnu sacensību "Dzintara Aplis - Motormuzeja kauss" laikā, piedalīsies un simbolisko lentu pārgriezīs CSDD Biķernieku trases direktors Aivars Aksenoks un būvdarbu veicēju "Binders" rīkotājdirektors Aigars Sēja.

BKSB vēsture aizsākās 1966. gadā ar mototrases atklāšanu. Gadu desmitu gaitā moto- un autošosejas sacensībām ir pievienojušies ne tikai dažādi tehniskie sporta veidi kā spīdvejs, drifts, motobols, dragreiss, kartings, bet arī vairāki tautas sporta veidi – skriešana, slēpošana, nūjošana un velobraukšana, kas Latvijas galvaspilsētas centrā izvietoto trasi padara par plašai sabiedrības daļai nozīmīgu aktīvās atpūtas norises vietu.

"Pārņemot Biķernieku komplekso sporta bāzi, CSDD primārais uzdevums bija paglābt trasi no bojāejas, veikt neatliekamos darbus sportistu un skatītāju drošībai, lai trasē varētu notikt jebkādas sacensības," saka trases direktors Aivars Aksenoks. "Ir liels prieks, ka šajā laikā ir izdevies sakārtot vidi un infrastruktūru, nodrošināt nepieciešamo aprīkojumu un ērtības, lai nupat rekonstruētajā Biķernieku trasē, atkal varētu redzēt mūsu labākos autosportistus."

Svētdien Biķerniekos notiks divi "Dzintara apļa" sacensību braucieni, kuru starplaikā, plkst.13:00, paredzēta svinīgā trases atklāšana, kas norisināsies leģendām apvītajā "Elkoņa" līkumā . Atklāšanas pasākumā paredzēta dalībnieku parāde, oficiālās uzrunas, dalībnieku kopbilde, kā arī svinīgā lentas pārgriešana.

Nozīmīga loma atklāšanas pasākumā atvēlēta tiem apmeklētājiem, kuri vērot "Dzintara Aplis" sacensības būs ieradušies ar kādu no tautas sporta pārvietošanās līdzekļiem – velosipēdu, skrituļslidām, skrejriteni, skrituļdēli vai citu. Līdz ar svinīgo lentas pārgriešanu un oficiālo trases atklāšanas brīdi, visi klātesošie saņems starta signālu un varēs izbraukt auto trasē, simbolizējot, ka Biķernieku trase pieejama ne tikai motorizētam transportam, bet arī tautas sporta veidu piekritējiem.

"Pēdējo gadu laikā esam mērķtiecīgi strādājuši, lai Biķernieku trasi padarītu pieejamu arvien plašākam cilvēku skaitam, tamdēļ ir liels gandarījums, ka iedzīvotāji labprāt to izmanto, sarīkojot trasē gan velo, gan skriešanas treniņus. Biķernieku trase pierāda, ka tehniskie un tautas sporta veidi spēj veiksmīgi sadzīvot viens otram līdzās," norāda Biķernieku trases direktora vietnieks Normunds Lagzdiņš.

Skatītājiem, kuri Biķernieku trasē būs ieradušies ar kādu no tautas sporta braucamajiem, ieeja pasākumā būs bez maksas. Pārējiem ieejas biļete maksās 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!