Talantīgais somu autobraucējs Kalle Rovanpera sestdien izvirzījās vadībā pēc pirmās sacensību dienas ir nonācis Latvijas čempionāta pēdējā posma, rallija "Latvija", vadībā.

Vien 16 gadus vecais soms, kurš ir arī Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderis, startējot ar "Škoda Fabia R5" automašīnu, pēc pirmās dienas par 2,11 sekundēm apsteidz ar Latvijas licenci startējošo krievu rallistu Nikolaju Grjazinu, kurš arī brauc ar tādas pat markas spēkratu.

Savukārt trešais ir latvietis Jānis Vorobjovs ar stūrmani Arturu Žeibi, kuri šajā posmā startē ar "Mitsubishi Mirage", no līdera atpaliekot jau par 31,39 sekundēm.

Tikmēr ceturto vietu ieņem Mārtiņa Sviļa pilotētā ekipāža ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kas pēc pirmās dienas ir labākā LRČ2 klasē.

Kaut pirmajā dienā tika aizvadīti deviņi ātrumposmi, vēlāk sporta kompleksā 333 veikto divu "dopu" rezultātus organizatori anulēja, līdz ar to konkurenti nedaudz pietuvojās Rovanperem.

Jaunais soms pirmajā sacensību dienā uzvarēja piecos no septiņiem ātrumposmiem, bet vēl pa panākumam guva Grjazins un Vorobjovs.

Jau ziņots, ka pirms noslēdzošā posma Rovanperas pārsvars LRČ1 klasē pār tuvāko sekotāju Vorbjovu ir 20 punkti.

Rovenpere savā dzimtenē Somijā vecuma ierobežojuma dēļ vēl nevar piedalīties rallija sacensībās, bet Latvijas likumdošana paredz, ka autosporta sacensībās pie mums var piedalīties no 15 gadu vecuma, ko soms izmanto.

Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma programmā šogad iekļauti 14 ātrumposmi, kuru norise paredzēta Jūrmalā, Tukumā, kā arī Biķernieku trasē un sporta kompleksā 333. Sportiskā distance paredzēta 102 kilometru garumā, no kuriem 50% ātrumposmu būs jāveic pa asfalta seguma ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!