Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "RE Autoclub" ekipāža – somi Tonijs Gardemeisters un Tapio Souminens – šīs nedēļas nogalē startēs Talsu rallijā, lai turpinātu darbu pie rallijreida automašīnas "Mitsubishi Pajero" sagatavošanas gada nozīmīgākajiem startiem.

Kā informē "RE Autoclub", sestdien un svētdien Gardemeisters trasē dosies ar 59. numuru.

Talsu rallijs pazīstams kā Čempionu rallijs, jo tajā startē titulēti sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī labākie citu valstu rallija meistari. Šogad ar pirmo numuru trasē dosies Pasaules čempionāta uzlecošā zvaigzne, 2011. gada Norvēģijas čempions Mads Ostbergs, bet otrais numurs piešķirts pagājušā gada Igaunijas N4 klases čempionam Kasparam Koitlam. Ar trešo numuru trasē dosies pašmāju rallija meistars Jānis Vorobjovs.

Nešaubīgi, ka Talsu rallija galveno favorītu pulkā uz uzvaru absolūtajā vērtējumā būtu arī "RE Autoclub" pilots Gardemeisters, taču šoreiz viņš Kurzemes ceļus izmantos kā treniņu pie rallijreidam sagatavotā "Mitsubishi Pajero" stūres.

"Rallijā vienmēr startēju ar lielu prieku, jo ir garantēts daudz pozitīvu emociju un adrenalīna lādiņš," pirms līdzdalības Talsu rallijā uzsver Tonijs Gardemeisters, kurš Pasaules rallija čempionātā (WRC) startējis vairāk nekā 100 posmos. "Šis būs klasisks rallijs, kuros esmu daudz reižu piedalījies, taču šis starts tajā pašā laikā ir arī jauns izaicinājums. Talsu rallija distancē došos ar rallijreidam sagatavoto "Mitsubishi Pajero MPR96", tiekot pie iespējas to pārbaudīt ne tikai bezceļu apstākļos, bet arī situācijā, kad ilglaicīgi nepieciešams attīstīt lielus ātrumus. Talsos startēšu kopā ar savu ierasto stūrmani Tapio Souminenu, tādēļ šajā rallijā būsim gatavi ne tikai piedzīvojumam, bet arī jauniem sasniegumiem!"

Talsu rallijs norisināsies 12. un 13. maijā pilsētā un tās apkārtnē. Rallijs ir Latvijas čempionāta trešais posms un Baltijas čempionāta pirmais posms. A+ grupas un Debitantu kausa ieskaitē kopumā startēs 26 pilnpiedziņas automašīnas, kuru pulkā būs arī "RE Autoclub" būvētais "Mitsubishi Pajero" ar somu ekipāžu.

"RE Autoclub" un pasaulslavenā "lidojošā soma" Tonija Gardemeistera sadarbība aizsākās šā gada sākumā, bet par pirmo startu kļuva līdzdalība februārī Itālijā notiekošajā Pasaules rallijreida kausa izcīņas pirmajā posmā "Italian Baja". Sacensību pēdējā dienā Gardemeisters kopā ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu trasē devās kā trešās vietas īpašnieki, taču tehnisku problēmu dēļ trešo vietu nenosargāja un finišēja ar piekto labāko rezultātu.

Gardemeisters/Pētersons ar "Mitsubishi Pajero" startēja arī Krievijas rallijreida čempionāta otrajā posmā – Astrahaņas apkārtnē notikušajā "Zoloto Kagana". Lai arī pēc pirmās dienas "RE Autoclub" pārstāvošais somu pilots bija pirmajā vietā, taču arī šoreiz nācās izstāties tehniskas problēmas dēļ. Līdzdalības viens no mērķiem – pieredzes gūšanas Krievijas stepju apstākļos – tika īstenots, gūtās atziņas jau izmantojot jūlijā Dakāras sērijas rallijreidā "Silk Way". kas startēs Maskavā, bet izšķirošie notikumi risināsies Soču apkārtnes stepēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!