Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas pilots Ots Tanaks ar stūrmani Martinu Jerveoju svētdien nodrošināja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas piektajā posmā - Sardīnijas rallijā.

Piektdien, kad tika atcelti dienas pēdējie divi ātrumposmi, Tanaka ("Hyundai Shell Mobis") spēkratam bija problēmas ar transmisiju, bet sestdien viņš bija ātrākais sešos no septiņiem ātrumposmiem, vicelīderi Kreigu Brīnu no Īrijas ("M-Sport Ford") apsteidzot par 46 sekundēm.

Svētdien pēdējos četros ātrumposmos Tanaks dalīja uz pusēm uzvaras ar savu komandas biedru Tjerī Nevilu no Beļģijas, kurš bija ātrākais pēdējā "dopā", kas dod papildu punktus kopvērtējumā. Nevils gan pēc avārijas 12.ātrumposmā nepiedalījās cīņā par uzvaru visā rallijā.

Noslēgumā Tanaks par vienu minūti un 3,2 sekundēm pārspēja Brīnu, bet vēl teju pusminūti lēnāks bija cits igauņa komandas biedrs Dani Sordo no Spānijas.

Iepriekšējo trīs posmu uzvarētājs, divkārtējais Latvijas čempions, Somijas pilots Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo") šoreiz bija piektais, taču palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā.

Pēc pieciem posmiem Rovanperem ir 120 punkti, tālu otrajā pozīcijā ar 65 punktiem ir Nevils, kurš par trīs punktiem apsteidz Tanaku.

Pērn savu astoto WRC titulu karjerā izcīnīja francūzis Sebastjans Ožjē.

Šosezon iecerēti 13 posmi un nākamais no tiem notiks pēc trīs nedēļām Kenijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!