Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas autosportists Ots Tanaks svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas 12.posmā - Velsas rallijā -, pēc kura palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

"Toyota" pilots Tanaks divus posmos pirms sezonas beigām kopvērtējumā tuvāko sekotāju Sebastjanu Ožjēru ("Citroen") apsteidz par 28 punktiem. Divos posmos autosportisti var maksimāli iekrāt 60 punktus.

Tanaks Velsā uzvarēja septiņos no 22 ātrumposmiem, tajā skaitā arī pēdējā "dopā", tādējādi nopelnot bonusa punktus.

Kopējā ieskaitē viņš par 10,9 sekundēm apsteidza beļģi Tjerī Nevilu ("Hyundai"), bet 23,8 sekundes lēnāks bija Ožjērs. Tālāk sekoja divi briti, Kriss Mīks ("Toyota") un Elfins Evanss ("M-Sport Ford"), bet pirmo sešinieku noslēdza norvēģis Andrēass Mikelsens.

Līdz čempionāta beigām palikuši divi posmi, nākamajām sacensībām notiekot pēc trim nedēļām Katalonijā.

Tanaks kopvērtējumā iekrājis 240 punktus. Par 28 punktiem mazāk ir Ožjēram, bet trešais ar 199 punktiem ir Nevils.

Tanaks, kurš oktobra vidū svinēs savu 32.dzimšanas dienu, iepriekšējās divas sezonas kopvērtējumā bija trešais. WRC savu laimu iemēģinājuši vairāki igauņi, bet pirms Tanaka lielākos panākumus guva Marko Martins, kurš uzvarēja piecos rallijos un 2004.gadā kopvērtējumā bija trešais.

Ožjērs ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!