Latvijas rallija čempionāta (LRČ) septītais posms, "Tartu Rally 2015", noskaidroja vairākus čempiona titula ieguvējus - ar simtprocentīgu rezultātu prestižākajā LRC2 klasē triumfēja igauņi Sīms Plangi/Mareks Sarapū ("ASRT"), kuri šosezon ieguvuši divus titulus - Latvijā un savās mājās, Igaunijā.

Plangi/Sarapū uzvarēja piecos no 10 "Tartu Rally 2015" ātrumposmiem un bija ātrākie absolūtajā vērtējumā. Viņiem šī bija sestā uzvara sešos Latvijas čempionāta posmos, un titulu igauņi sev nodrošinājuši neatkarīgi no čempionāta pēdējā posma, "Rallijs Latvija 2015", iznākuma - pat nestartējot tajā Plangi/Sarapū saglabā pirmo vietu kopvērtējumā. Kā zināms, lai saglabātu intrigu, sezonas pēdējā LRČ posmā ekipāžām tiks piešķirts lielāks punktu skaits - par uzvaru dod nevis 15, bet 25 punktus, par otro - 20 utt.

Par sudraba medaļu LRC2 klasē var pacīnīties Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri laba rezultāta gadījumā kopvērtējumā var apsteigt Jāni Vorobjovu/Andri Mālnieku. Tartu šīs ekipāžas Latvijas čempionāta vērtējumā ieņēma otro (Vorobjovs) un trešo (Svilis) vietu.

Uzvarot "Tartu Rally 2015" LRC1 klases vērtējumā, Latvijas čempiona titulu sev nodrošināja arī Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons. Viņu pārsvars pār Jāni Berķi/Edgaru Čeporjus kopvērtējumā ir sasniedzis 33 punktus, un arī šajā klasē pēdējā posmā cīņa var būt tikai par sudraba medaļām, kurā var iesaistīties arī Elviss Hermanis/Gatis Veilands, kuri Igaunijā nestartēja.

Toties atklāta cīņa līdz pat sezonas pēdējām sacīkstēm gaidāma LRC3 klasē, kurā startē lielākoties jaunie braucēji ar vientilta piedziņas automašīnām. Tartu rallijā šai klasē savu pieredzi pārliecinoši nodemonstrēja šīgada Eiropas vicečempioni Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Sports Racing Technologies"), taču kopvērtējumā viņi par diviem punktiem atpaliek no saviem komandas biedriem Nikolaja Grjazina/Jaroslava Fjodorova, kuri Tartu rallijā palika trešie klasē. Uz čempiona titulu pretendē arī Emīls Blūms, kurš Igaunijā finišēja ceturtais un kopvērtējumā no Grjazina atpaliek 13 punktus. Šīs pašas trīs ekipāžas cīnās arī Latvijas čempionāta junioru ieskaitē, taču tur vadībā ir Sirmacis, kas par četriem punktiem apsteidz Grjazinu.

Latvijas kausa ieskaitē RK1 klasē pēc divām avārijām kārtējo uzvaru izcīnīja Edgars Balodis/Inese Akmentiņa, kuri līdz ar to atgriezās klases līderu godā un "Rallijā Latvija" var pat nestartēt, ja uz šo posmu neieradīsies kopvērtējumā tuvāk esošais Krievijas braucējs Mihails Skripņikovs, kurš ir izlaidis pēdējos trīs LRČ posmus.

"TartuRally 2015" paliekot otrajā vietā aiz "ASRT Rally Team", sezonas kopvērtējumā ir triumfējusi "Sports Racing Technologies" komanda, kura ir kļuvusi neaizsniedzama LRČ komandu ieskaitē.

LRČ sezonas noslēdzošais posms, "Rallijs Latvija", notiks 17. un 18. oktobrī Tukuma apkārtnē, Jūrmalā un Rīgā, Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!