Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "Team Latvia" ekipāžas Māris Saukāns/Andris Dambis, kuri startē ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO", un Antons Grigorovs/Ainārs Princis tomēr sasnieguši finišu Dakaras rallijreida 556 kilometrus garajā devītajā posmā posmā, intervijā "radio SWH" atzina komandas pārstāvis Normunds Avotiņš.

"OSCar eO" finišu esot sasniegusi jau vakardienas pusnaktīi, bet Grigorovs/Princis esot nomaldījušies, un viņu laiks bija daudz sliktāks.

Kā stāstīja Avotiņš, tad Dakaras rallijreida organizatoriem esot problēmas ar mājaslapas darbību, tāpēc pagaidām oficiālie rezultāti nav pieejami.

Tikmēr otras Latvijas komandas "RE Autoclub" ekipāžas izcīnīja vietas labāko trīsdesmitniekā - Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins finišēja 25. vietā, bet nākamajā pozīcijā ierindojās Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs.

Devītajā posmā "Team Latvia" ekipāžām nācās apstāties, jo vajadzēja iztīrīt gaisa filtrus, kuros bija daudz smilšu. Tāpat tām nācās mainīt pārsistās riepas. Taču "eO" darbojoties lieliski, savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja komandas inženieris Kaspars Dambis.

Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 23.pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 57.vietu.

Savukārt posmā uzvarēja Robijs Gordons ar "Hummer" automašīnu. Finišā viņš par minūti un 38 sekundēm apsteidza Stefanu Petranselu (MINI) un vēl vienu MINI braucēju Kšistofu Holoviču (+08:37).

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderpozīcijā ir deviņkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs Stefans Peterhansels (MINI). Viņš par piecām minūtēm un 58 sekundēm apsteidz Gordonu, bet Holovcičs ir trešais (+16:49)

Motociklu klasē devītajā posmā uzvarēja Helders Rodrigess , kurš par trim minūtēm un 16 sekundēm apsteidza Sirilu Desprē. Trešajā pozīcijā ieerindojās Stefans Svitko.

Kopvērtējuma Desprē ir līderis, otrais ir Marks Koma, bet trešajā pozīcijā ierindojas Rodrigess.

Tāpat finušu nav sasniegusi "Team Latvia" smagā automašīna, kuru vada francūzis Žans-Šarls Morī ar stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas. Tikmēr līderpozīcijā ir Gerards de Rojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!