Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas "Team Latvia" abas ekipāžas piektdien Dakaras rallijā laikus nesasniedza arī 12.posma finišu, tomēr "OSC eO" ar Māri Saukānu / Andri Dambi un "OSCar" ar Antonu Grigorovu/Aināru Princi ir iekļauti starp ekipāžām 13.posma startā.

Automašīnu konkurencē piektdien ātrākais bija Robijs Gordons ar "Hummer", aiz kura sekoja krievs Leonīds Novickis ar "Mini" un Žinjels de Viljērs ar "Toyota".

Otras Latvijas komandas "RE Autoclub" krievu ekipāža Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ieņēma 18.vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins finišēja 35. vietā.

Sacensību mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka "OSC eO" un "OSCar" sasnieguši 12.posma trešo starpfinišu, taču nākamajā kontrolpunktā nav atzīmējušies. Tikmēr "Team Latvia" komandas inženiera un smagās automašīnas viena no stūrmaņiem Kaspara Dambja pēdējais ieraksts "Twitter" profilā liecina, ka visas "Team Latvia" mašīnas satikušās apmēram 70 kilometrus no finiša.

Tāpat pagaidām nav informācijas, kādā vietā kopvērtējumā pēc 11.posma atrodas "Team Latvia" ekipāžas. Atgādinām, ka "Team Latvia" mašīnas laikus nepabeidza gan 10., gan 11.posmu, kuros finišu sasniedza tikai nākamajā dienā.

Kopvērtējumā automašīnām līderis joprojām ir Stefans Petransels, kurš par 20 minūtēm apsteidz Nani Romu, bet trešajā vietā esošais Žinjels de Viljērs atpaliek vairāk nekā par stundu. Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas augstajā 19.vietā, bet Kuzņecovs/Jelagins – 37.vietā.

Motociklu klasē ātrākais posmā bija Marks Koma, kurš tagad arī kļuvis par kopvērtējuma līderi, apsteidzot Sirilu Desprē. Tagad kopvērtējumā abus braucējus šķir 1:35 minūtes.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!