Trešdien oficiālā preses konferencē noskaidrojās, kas ir "satriecošais" paziņojums, par ko jau pirms vairākām dienām paziņojumus bija izsūtījusi labākā no jaunajām F1 komandām - "Team Lotus". Kļuvis zināms, ka komandas īpašnieks Tonijs Fernandezs nopircis britu sporta automobiļu rūpnīcu "Caterham".

"Caterham" rūpnīcas līdz šim vienīgā izgatavotā sporta mašīna ir "Caterham 7", kas faktiski ir Kolina Čepmena konstruētās "Lotus Seven Series 3" nākamā paaudze. Tiesības turpināt ražot šo leģendāro spēkratu "Caterham" saņēma 1973. gadā, kas ir rūpnīcas dibināšanas oficiālais gads, tomēr faktiski jau sešdesmitajos gados kompānija pastāvēja un bija apjomīgs "Lotus Seven" automašīnu dīleris.

Pasaulē arī ir vairāki čempionāti, kur tiek izmantotas tikai "Caterham" automašīnas, taču interesanti, ka tās nedrīkst piedalīties FIA pārraudzītajās sacīkstēs. Izrādās, vieglās konstrukcijas un lielās jaudas apvienojumā "Caterham" vārda vistiešākajā nozīmē ir pārāk ātra, lai ar to startētu sacīkstēs, sacenšoties pret daudz smagākiem sporta spēkratiem.

Zināms, ka "Caterham" un "Team Lotus" starpā notiks sadarbība dažādās jomās, arī tehniskajā. Iespējams, arī F1 komanda pēc kāda laika tiks pārsaukta par "Caterham", ja gadījumā Tonijs Fernandezs zaudēs tiesā par leģendārā "Team Lotus" nosaukuma izmantošanu. Jau šobrīd zināms, ka savu GP2 komandu "AirAsia" Fernandezs gatavojas pārsaukt par "AirAsia Caterham".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!