Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 29. novembrī, pirmizrādi LTV1 ēterā piedzīvos dokumentālā filma par motokrosistu Kasparu Stupeli. Režisors Armands Tripāns pētījis, kas ir tas, kas liek un ļauj Kasparam brutālajā sporta veidā iet uz priekšu, ko tas prasa no sportista fiziski un garīgi.

"Šajā virpuli, ko sauc par motokrosu, esmu pavadījis vairāk nekā pusi savas dzīves. Daudz pāridarījumu, daudz vilšanos, daudz ciešanu, bet arī sev esmu pierādījis, ka puisis no laukiem var paveikt lielas lietas," filmā ar savu sportista pieredzi dalās Kaspars Stupelis.

Jaunās filmas režisors Armands Tripāns Kasparu raksturo kā nepiekāpīgu, paštaisnu un kritisku. Kristaps ir godīgs, ar savu stāju un apmāts ar to, ko dara. Latvijas elites sportistu saimē viņš nav starp pirmajiem gan atalgojuma, gan novērtējuma un popularitātes ziņā. Viņš mīl sporta veidu, kas ir skaists vien dažiem.

20 gadu darbs viņu ir atalgojis ar četriem pasaules čempiona tituliem, pieciem vicečempiona tituliem, tomēr ne reizi viņš nav bijis Latvijas čempions un nekad nav godināts uz Latvijas Gada balvas sportā skatuves.

"Daudzi viņu apbrīno par darba spējām. Es teiktu – par spēju turēt sitienu un ciešanas," filmas varoni raksturo Armands Tripāns. "To kādā manierē vēlamies filmēt, ko filmēt un kā, man bija skaidrībā divus gadus pirms pirmā kadra filmēšanas. Šī bija gandrīz vieglākā filmēšana, ko esam kopā ar operatoru Artūru Liepiņu veikuši 13 gadu laikā," atklāj Armands.

Stāstā par Kasparu Stupeli liela loma ir skarbajai patiesībai par to, ka sportists citādāk dzīvot neprot. Kaspars dzīvo un nepagurstoši strādā cauri sāpēm, cauri notikumiem, kuru priekšā lielākā daļa cilvēku padotos un uzskatītu to par loģisku rīcību, lai tikai sasniegtu savus mērķus.

Filmas televīzijas pirmizrāde notiks 29. novembrī, pulksten 21.15, LTV1 un RePlay.lv.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!