Kamēr Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā "Tet Rally Liepāja" dominēja Mārtiņš Sesks, dramatiska cīņa par otro vietu izvērtās starp spāni Efrenu Larenu un somu Miko Heikilu, kuri pēc sacensībām dalījās iespaidos par izšķirošajiem notikumiem.

Jau vēstīts, ka Sesks uzvarēja visos 12 ātrumposmos, kas risinājās "Tet Rally Liepāja" sacensībās.

Heikila divus ātrumposmus pirms finiša kopvērtējuma 1,9 sekundes bija priekšā Larenam, bet 11. ātrumposmā viņa pārsvars pieauga līdz 5,4 sekundēm. Tomēr pēdējā "dopā" Larena sasmēla izsmelto ūdeni, un izrāva otro vietu, rallija finišā apsteidzot tuvāko konkurentu vien par 0,7 sekundēm. Heikilam šis bija pirmais goda pjedestāls FIA Eiropas rallija čempionātā.

"Pirms pēdējā ātrumposma domāju, ka jācenšas nosargāt trešo vietu," neslēpa Efrens Larena, kuru citēja sacensību organizatori. "Godīgi sakot, noturēt tādu ātrumu nespēju. Esmu no Dienvideiropas – mēs neesam pieraduši braukt šādos apstākļos. Protams, centāmies paveikt pēc iespējas labāku darbu. Beigās izdevās ļoti labs ātrumposms. Esam apmierināti ar parādīto sniegumu. Zinājām, ka ralliji Polijā un Latvijā mums būs sarežģīti, tādēļ esam ļoti priecīgi par izdevību kāpt uz pjedestāla."

"Pēdējos ātrumposmos domāju, ka cīnīšos no visas sirds, taču nespējām to paveikt," norādīja Heikila. "Kopumā gāja labi, bet pagriezienos biju pārāk nobijies, tādēļ bremzēju samērā ātri. Saķere bija ļoti augstā līmenī, atgādinot par līdzīgiem apstākļiem, kādi ir Somijā. Larena bija diezgan ātrs, kas ir kaitinoši. Beigās cīnījos, taču ātrumposms bija ļoti smags."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!