Foto: AFP/Scanpix

Beļģu pilots Tjerī Nevils ("Hyundai") svētdien triumfēja Sardīnijas rallijā, izcīnot otro pasaules rallija čempionāta (WRC) posma uzvaru karjerā.

Kā ziņojām, pēc divām sacensību dienām Nevils atradās rallija vadībā, par 16 sekundēm apsteidzot pieredzējušo somu Jari-Mati Lavalu ("Volkswagen").

Svētdien ekipāžām bija jāveic vēl četri ātrumposmi, un divos garākajos no tiem uzvarēja Nevils, nostiprinot savu līderpozīciju sacensību kopvērtējumā. Finišā beļģu pilota pārsvars pār Latvalu jau bija pieaudzis līdz 24 sekundēm.

"Mums sanāca lieliska nedēļas nogale," WRC oficiālajā mājas lapā citēts Nevils. "Labas lietas notiek ar tiem, kuri cīnās. Šo uzvaru veltām Filipam Bugaļskim - viņš ļoti daudz man palīdzēja karjeras sākumā un šodien ir viņa dzimšanas diena. Ceru, ka šī uzvara, kas krietni vairos manu pārliecību, atstās lielu iespaidu uz tālāko sezonu."

Rallija pēdējā, Powe Stage" ātrumposmā uzvaru un papildus trīs čempionāta kopvērtējuma punktus ieguva pašreizējais pasaules čempions Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), tā palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Sardīnijas rallija vērtējumā Ožjēram trešā vieta.

Šogad aizvadītajos sešos WRC posmos bijuši pieci dažādi uzvarētāji, tikai Ožjēram izdevies triumfēt divās sacīkstēs šosezon - Montekarlo un Zviedrijas rallijā. Meksikā uzvarēja Latvala, Argentīnā - jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai"), Portugālē - brits Kriss Mīke ("Citroen").

Sardīnijas rallija rezultāti:

Avots: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!