Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods piektdien vienbalsīgi pārvēlēts savā amatā.

Pašlaik 71 gadu vecais Tods par FIA prezidentu kļuva 2009.gadā, tiekot pārvēlēts 2013.gadā, bet šajā amatā viņš tagad strādās pēdējos četrus gadus, jo šo posteni viens cilvēks nedrīkst ieņemt vairāk par trim termiņiem.

Pirms Toda par FIA prezidentu strādāja Makss Moslijs, bet piektdienas balsojumā viņam nebija neviena konkurenta.

Savulaik Tods nostrādāja 15 gadus Pirmās formulas (F-1) komandā "Ferrari" un ar to izcīnīja vairākus čempiontitulus. Viņš spēlēja lielu lomu leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera pārvilināšanā no "Benetton" uz "Ferrari", kur braucējs piecas reizes triumfēja prestižākajā formulu sacensību seriālā.

Šajā rudenī Tods viesojās arī Latvijā, kad Rīgā klātienē apmeklēja pasaules rallijkrosa čempionāta posmu, kas notika Biķernieku trasē.

Pirmo reizi Tods FIA prezidenta amatā Latviju apmeklēja 2011. gadā.

FIA ir viena no pasaules lielākajām un ietekmīgākajām nevalstiskajām organizācijām, kura vada un pārrauga gan visu veidu autosportu, gan auto tūrisma un mobilitātes klubus. FIA biedri ir organizācijas no vairāk nekā 135 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!