Foto: PA Images/Scanpix/LETA

"Toro Rosso" F-1 komandas otrais pilots būs Aleksandrs Albons, kurš šosezon izcīnīja cetras uzvaras F-2 čempionātā un kopvērtējumā tur ieņēma trešo vietu, paziņojusi vienība.

22 gadus vecais taizemiešu izcelsmes britu pilots šo sezonu aizvadīja F-2 čempionātā, un nākamsezon debitēs autosporta karaliskajā klasē kā krievu pilota Daņiila Kvjata komandas biedrs, lai gan sākotnēji viņam bija paredzēts pāriet uz "Formula E" čempionātu.

"Tā ir fantastiska sajūta, zināt, ka nākamgad braukšu F-1," čempionāta oficiālajā mājas lapā citēts Albons. "Manā autošosejas karjerā bijuši kāpumi un kritumi. 2012. gadā zaudēju vietu "Red Bull" junioru programmā un sapratu, ka mans ceļš uz F-1 būs daudz grūtāks. Smagi strādāju un centos parādīt sevi katrā sacīkstē, tāpēc saku lielu paldies "Red Bull" un Helmūtam Marko par otro iespēju."

"Aleksandrs aizvadīja patiešām iespaidīgu sezonu F-2 čempionātā," jauno pilotu novērtē "Toro Rosso" F-1 komandas vadītājs Francs Tosts. "Tas, kā viņš apsteidza vairākus savus konkurentus sacensībās, parāda, ka viņš ir gatavs un nobriedis braukt F-1. "Scuderia Toro Rosso" ļoti gaida 2019. gada sezonu, jo Daņiila un Aleksandra personā mums ir divi jauni, ļoti spēcīgi un konkurētspējīgi piloti."

Aleksandrs Albons ir pirmais taizemiešu izcelsmes pilots F-1 čempionātā kopš 1955. gada un Prinsa Biras. Tāpat viņš ir trešais F-2 pilots, kas pārgājis uz F-1 pēc Lando Norisa ("McLaren") un Džordža Rasela ("Williams").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!