Foto: Red Bull

Gaidāmajā Malaizijas "Grand Prix" izcīņā krievu pilotu Daņiilu Kvjatu "Toro Rosso" komandā nomainīs jaunais franču pilots Pjērs Gaslī, kuram šī būs debija F-1 čempionātā, informē komanda.

""Scuderia Toro Rosso" tika izveidota ar mērķi sagādāt "Red Bull" junioru programmas pilotiem ienākt F1, un tieši tāpēc mēs dosim šo iespēju Pjēram," saka "Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts. "2016. gadā izcīnot GP2 čempiona titulu un šogad uzrādot labus rezultātus Japānas "Super Formula" seriālā, viņš pierādījis, ka ir pelnījis šo iespēju."

"Pilotu maiņa arī mums ļaus pieņemt daudz izsvērtāku lēmumu par 2018. gada pilotu izvēli," piebilst Tosts. "Dažādu iemeslu dēļ, no kuriem daži bija tehniskas problēmas, bet citi – paša kļūdas, Kvjats šosezon nav parādījis savu īsto potenciālu, tāpēc mēs viņu atsaucam no gaidāmajiem posmiem. Taču šīs nav atvadas, Daņiils joprojām paliek "Red Bull" ģimenē."

21 gadu vecais Gaslī šosezon ir "Red Bull" F-1 komandas testpilots, piedalījies testos ar "RB13" bolīdu Ungārijā un Bahreinā. "Super Formula" seriālā divus posmus pirms sezonas beigām franču pilots čempionāta kopvērtējumā ir otrais, par puspunktu atpaliekot no līdera. Pagaidām nav zināms, cik F-1 čempionāta posmos Gaslī startēs, jo Japānas seriāla pēdējais posms risināsies vienā nedēļas nogalē ar ASV "Grand Prix" posmu, kas nozīmē, ka "Toro Rosso" bolīdā varētu atgriezties Kvjats.

Šosezon Kvjats F-1 čempionāta kopvērtējumā nopelnījis vien četrus punktus, kamēr viņa komandas biedrs Karloss Sainss sakrājis 48 punktus F-1 čempionāta kopvērtējumā ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!