Foto: Publicitātes foto
Japāņu atutoražotāji "Toyota" nolēmuši atgriezties Lemānas 24 stundu sacīkstēs, nākamgad uz starta izejot ar "LMP1" hibrīdauto.

Pasaulē slavenākajās izturības sacīkstēs "Toyota" startēs ar jaunu sporta hibrīdautomobiļa modeli ar uzlabotu šasiju, ko izstrādājusi "Toyota Motorsport" Vācijas nodaļa. Savukārt auto hibrīda dzinēju radījuši "Toyota" Japānas inženieri.

Sacīkšu komandu veidos "Toyota Motorsport" galvenā komanda Ķelnē. Gaidāms, ka jaunais automobilis būs gatavs startam 2012. gada sākumā, kad tiks uzsākta intensīva tā testēšanas programma. Komandas sastāvs tiks paziņots vēlāk.

""Toyota" arī agrāk ir piedalījusies Lemānas sacīkstēs, bet tagad, izmantojot mūsu hibrīdtehnoloģijas, tas mums būs līdz šim nepiedzīvots izaicinājums. Ar mūsu hirbīdtehnoloģijām vēlamies rakstīt jaunas lappuses Lemānas un FIA izturības sacīkšu čempionāta (FIA World Endurance Championship) vēsturē," saka Tadaši Jamašina, "Toyota Motorsport" vadītājs, norādot, ka kompānijas inženieru pakalpojumi un uzsāktie motorsporta projekti tiek turpināti un tos nekādā veidā neietekmē jaunās sacīkšu programmas uzsākšana.

Kā ražotājs "Toyota" Lemānas 24 stundu sacīkstēs pēdējo reizi piedalījās 1990. gadā ar GT-1 auto, kas sasniedza jaunu apļa rekordu 1999. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!