Sestdien Beļģijā traģiskajā avārijā cietušais "Formula 2" (F-2) seriāla pilots Huans Manuels Korrea ārstēšanos turpinās Lielbritānijā, paziņojusi ASV autosportista komanda.

Jau ziņots, ka sestdien Beļģijā sacensību laikā gāja bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs.

Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās Korreas vadītā formula.

Korrea avārijā guva vairākus kājas lūzumus kā arī savainoja muguru. Viņam Lježā tika veikta operācija un pilota stāvoklis tika raksturots kā stabils.

Trešdien 20 gadus vecais Korrea tiks nogādāts Lielbritānijā, kur turpinās ārstēšanos specializētajā intensīvās aprūpes nodaļā.

Trešajam avārijā iesaistītajam pilotam – leģendārā Žana Alezī dēlam Džuliāno – pēc medicīniskajām pārbaudēm netika konstatētas smagas traumas.

Ibērs šosezon izcīnīja divas uzvaras un pirms sestdienas sacensībām kopvērtējumā bija astotais. Iepriekšējās divas sezonas viņš startēja "Formula 3" seriālā, kur pērn kļuva par čempionu.

Traģiskā negadījuma dēļ atceltas svētdien paredzētās "Formula 2" sacīkstes. Tiesa, tajā pašā trasē norisinājās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posms, kurā uzvaru svinēja Ibēra bērnības draugs Šarls Leklērs. Monako pilotam tā bija pirmā uzvara F-1 karjerā un viņš to veltīja Ibēram.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!