Foto: Publicitātes foto
Augusta pēdējā dienā Beļģijā traģiskajā avārijā cietušais "Formula 2" (F-2) seriāla pilots Huans Manuels Korrea pārcietis sarežģītu kāju operāciju, kas ilga 17 stundas, vēsta "motorsport.com".

SPA trasē Korrea cieta ļoti smagā avārijā, kurā bojā gāja cits F-2 pilots Antuāns Ibērs. Viņš guva kāju un mugurkaula traumas, tāpat viņam bija problēmas ar elpošanu. Viņa plaušas atlabušas ātrāk nekā to paredzēja ārsti, taču kājām bija nepieciešama vēl viena operācija.

17 stundu ilgajā operācijā galvenais uzsvars bija labajai kājai, kurai vajadzēja veikt "rekonstrukciju", taču vajadzēja veikt arī asinsvadu darbības atjaunošanu.

"Huans Manuels slimnīcu varēs pamest aptuveni pēc sešām nedēļām. Tad viņš sāks ceļu, lai atveseļotos. Nākamajā gadā viņam būs jāveic daudz fiziskās terapijas, rehabilitācijas un koriģējošās operācijas," teikts pilota ārsta paziņojumā.

Arī Korreas pārstāvji izsūtījuši viņa paziņojumu, kurā viņš atklāj, ka fiziski un psiholoģiski jūtas ļoti smagi.

"Es apzinos, ka man nākotne kāju, īpaši labās kājas, rehabilitācijas ziņā nav skaidra, un fiziskā atkopšanās būs ļoti gara un sarežģīta. Joprojām cenšos saprast visu, kas notika un notiek. Vēlos pateikties ik katram cilvēkam, kurš sniedzis man savu atbalstu. Esmu pateicīgs par neiedomājamo skaitu ar laba vēlējuma vēstulēm, kuras esmu saņēmis," teikts Korreas paziņojumā.

Jau ziņots, ka 31.augustā Beļģijā sacensību laikā gāja bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs. Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās Korreas vadītā formula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!