Foto: Rihards Baumanis

Pasaules rallijkrosa čempionāta 11. posmā Turcijā, Stambulas F-1 trasē, prestižākajā, "Supercar" klasē šajā nedēļas nogalē startēs divi Latvijas pārstāvji - Reinim Nitišam ("Olsbergs MSE") pievienosies Jānis Baumanis, kuram galvenais šogad ir Eiropas čempionāts ("Euro RX").

"Supercar" klasē Turcijā brauks salīdzinoši mazāks dalībnieku skaits - Reinim Nitišam būs kopumā 20 konkurentu. Taču jēkabpilietim ir ļoti svarīgi izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu, lai saglabātu izredzes sezonas beigās pacīnīties par kādu no čempionāta godalgām. Kā zināms, pērn, "World RX" debijas sezonā, Nitišs kļuva par bronzas medaļas ieguvēju.

Patlaban, pēc aizvadītiem 11 no 13 posmiem, reinis "World RX" kopvērtējumā ieņem septīto vietu, no trešās vietas īpašnieka, zviedra Johana Kristofersona atpaliekot par 48 punktiem.

Tā kā Turcijas posms nav iekļauts "Euro RX" kalendārā, Jānis Baumanis to var izmantot pieredzes iegūšanai "Supercar" klasē, trešo reizi šosezon braucot četrpadsmitkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Keneta Hansena vadītās "Team Peugeot-Hansen" komandas jauno talantu attīstības programmas "Hansen Talent Developement" ietvaros.

Baumanim ir sagatavots konkurētspējīgs 600 zirgspēku "Peugeot 208 WRX" automobilis un Jānis atzīst, ka noskaņojums pirms spēkošanās ar čempionāta līderiem ir visnotaļ labs. "Laika apstākļu ziņā te ir apmēram tikpat silti kā Latvijā, turklāt nav saules, kā to varētu gaidīt Turcijā, bet tas kopējo noskaņojumu nebojā. Piektdien brauksim aplūkot trasi, jo tajā esot divi jauni tramplīni un tad arī redzēsim, cik lieli un kam jāgatavojas," saka Jānis.

Kā zināms, Jānis Baumanis šogad aizvada pilnu Eiropas čempionāta sezonu "Super 1600" klases ieskaitē un pēc sešiem aizvadītiem posmiem ar 136 punktiem ir stabils līderis. "EuroRX" atlicis viens posms un tas no 16.līdz 18.oktobrim norisināsies Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!