Foto: Publicitātes foto
Pienācis laiks vasaras ralliju sezonas atklāšanai - pēc nedēļas Sieksātē tiks dots starts Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmajam posmam "Kalnamuiža 2013".

Sacensību starts paredzēts svētdien, 5.maijā plkst. 13:00, bet sestdien, 4.maijā, notiks testa ātrumposms, informē sacensību rīkotāji.

Rallijsprints "Kalnamuiža" ir iecienīts arī kā iesildīšanās un treniņposms pirms čempionu rallija "Talsi", kas notiek divas nedēļas vēlāk, 18.-19.maijā. Tā ir iespēja sportistiem sacensību režīmā pārbaudīt gan savu tehniku, gan arī atjaunināt iemaņas braukšanā pa grants segumu.


Sacensībās paredzēts vienas dienas formāts – administratīvā pārbaude, tehniskā komisija un trases pierakstīšana notiks svētdien, 5.maijā no rīta, bet sacensību starts tiks dots plkst. 13:00. Kopējais trases garums paredzēts ap 50 kilometriem ātrumposmos.

Vēlā ziemas atkāpšanās ir ietekmējusi arī rallijsprinta "Kalnamuiža 2013" rīkotājus, jo vēl nesen Podnieku ātrumposmā uz ceļa bija redzamas ledus un sniega paliekas. Lai nepieļautu risku, ka sacensību dienā trases segums vēl nav pietiekoši izžuvis, tika pieņemts lēmums par citu ātrumposmu izvēli.

Rallijsprinta trase iekļauti Kalvenes, Tebras un daļa no Vecpils ātrumposma – šie ir ceļi ar platu un stingru grants segumu, uz kuriem sniegs bija nokusis jau pirms vairākām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!