Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta ceturtajā posmā Somijā, Kouvolas trasē "Super 1600" ieskaitē startēs divi Latvijas sportisti – kopvērtējuma līderis Reinis Nitišs, kā arī Reinis Safonovs, kurš atgriežas EČ pēc gada pārtraukuma. Pirmo reizi Eiropas rallijkrosa čempionāta daļu varēs vērot televīzijas tiešraidē, informēja Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Somijas posms ir nākamā sacīkste pēc Reiņa Nitiša uzvaras Ungārijā maijā beigās. Pēc aizvadītajiem trim posmiem Nitišs ir "Super 1600" klases čempionāta līderis, par vienu punktu apsteidzot "Set Promotion" komandas biedru Ildaru Rahmatuļinu un par septiņiem punktiem dāni Ulriku Linnemanu. Jāpiebilst, ka Nitiša, Rahmatuļina, Timura Šigabudinova un Kevina Eriksona pārstāvētajai "Set Promotion" komandai šī būs māju sacīkste. Šis ir arī Latvijas līdzjutējiem tuvākais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, tāpēc uz Kouvolu, kas atrodas 80 kilometrus no Helsinkiem, dosies prāvs Latvijas atbalstītāju pulks.

Reinis Safonovs atgriezīsies Eiropas čempionātā pēc gada pārtraukuma - vienīgo sacīksti pērn Safonovs aizvadīja Zviedrijā, bet vēl pāris gadus iepriekš Reinis regulāri apmeklēja ģeogrāfiski tuvākās Eiropas sacīkstes. Abi Latvijas braucēji - jēkabpilieši - startēs "Super 1600" klasē. Safonova augstākais sasniegums ir 8. vieta 2011. gada Polijas posmā.

Sākot ar Somijas posmu Eiropas rallijkrosa čempionāts nonāks pie līdzjutējiem ar televīzijas tiešraides palīdzību. Svētdien no plkst.14:00 paredzētas translācijas no Kouvolas. Rīkotāji vēl nav precizējuši kopējo pārraižu sarakstu, taču zināms, ka Latvijā rallijkrosu varēs vērot "Viasat" klienti, "Viasat Motors" kanālā.

Somijas posma dienaskārtība paredz, ka sestdien sākot no pl.13:00 sāksies pirmā kvalifikācija sērija, kam sekos arī otrā kvalifikācija. Svētdien no pl.9:30 paredzēta trešā un ceturtā kvalifikācija, savukārt pl.13:30 sāksies pusfināli un finālbraucieni.

Somijas posms izceļas ar lielu dalībnieku skaitu - "SuperCar" klasē cīņai gatavojas 30 sportisti, to skaitā Peters Solbergs, amerikāņi Taners Fousts un Braiens Dīgans, Timurs Timerzjanovs un citas zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!