Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē Zviedrijā NEZ Kroskartu čempionātā piedalīsies arī LMT Autosporta akadēmijas atbalstītie piloti – Roberts Vītols no "ProVento Racing" brauks 125cc klasē starp 44 dalībniekiem, bet Ingus Beļakovs 250cc klasē cīnīsies 29 dalībnieku konkurencē.

Šīs sacensības, kas notiks slavenajā Hēljesas trasē (tur notiek arī pasaules rallijkrosa čempionāta posms), pēdējo trīs gadu laikā ir kļuvušas par kroskartu lielākajām sacensībām ne tikai Ziemeļeiropā, bet arī visā Eiropā.

Šogad pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 235 dalībnieki no septiņām valstīm. Dodoties uz sacensībām, mērķi vienmēr ir tie augstākie, tādēļ LMT Autosporta akadēmija cer uz goda pjedestālu arī kādam no latviešu braucējiem. Lai arī trase ir sarežģīta, sportistiem ir lieliskas izredzes.

"Šīs mūsu atbalstītajiem jauniešiem būs pirmās sezonas sacensības kroskartos, tomēr mērķi kā allaž ir augsti – viņi šajā disciplīnā nav pirmo gadu, un izredzes ir labas. Finālos reizēm lielu lomu spēlē arī veiksme, bet puiši ir cītīgi gatavojušies, lai parādītu savu labāko sniegumu. Tehnika ir sagatavota, pārbaudīta, atliek noticēt sev un parādīt labāko sniegumu," komentē Dainars Dambergs, LMT Autosporta akadēmijas vadītājs.

Šogad NEZ kroskartu otrais posms 15. un 16. jūlijā tiks rīkots arī "333 trasē" Ropažos, kur, iespējams, trasē redzēsim arī mūsu pieredzējušo piloti Beati Klipu, kas traumu dēļ šobrīd sacensībās nepiedalās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!