Foto: Red Bull

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadītas amatieru "Red Bull Kart Fight" Latvijas fināla sacensības, kurās uzvarēja Dāvis Ivanovs. Tieši viņš nākamā gada pavasarī pārstāvēs Latviju pasaules finālā, informē sacensību rīkotāji.

"Red Bull Kart Fight" (RBKF) ir kartinga amatieru sacīkstes, kurās var piedalīties vismaz 16 gadus veci dalībnieki bez Latvijas automobiļu federācijas (LAF) izsniegtas profesionāļa licences. Šāda veida sacensības notiek vienlaicīgi vairāk kā 20 pasaules valstīs un katras valsts čempions RBKF sezonas noslēgumā piedalās pasaules čempionātā.

Šosezon Latvijas "Red Bull Kart Fight" sacensībām tika reģistrējušies vairāk kā 800 dalībnieki no visas Latvijas un, lai iekļūtu finālā, braucējiem bija jāizcīna ātrākā tituls kādā no reģionālajiem atlases posmiem. Tie notika Kandavā, "333" trasē Ropažos un Madonā.

Fināla cīņas bija ļoti spraigas, jo no katra reģionālā posma bija ieradušies ātrākie un 59 braucēju konkurencē pirmo vietu izcīnīja 22 gadus vecais Dāvis Ivanovs. Dāvis, kurš nodarbojas ar motokrosu, pirms tam piedalījās Madonas posmā, kur ieguva otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!