Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo reizi 50 gadu laikā Vācija var palikt bez F-1 čempionāta posma, jo neviena no potenciālajām trasēm - Hokenheima un Nirburgringa - sacensības uzņemt nevar, vēsta vietējie mediji.

Hokenheimas trases izpilddirektors Georgs Zailers intervijā izdevumam "Bild" pavēstījis, ka trase nevar uzņemt jūlijā ieplānoto Vācijas "Grand Prix" posmu. "Mēs neplānojam aizvadīt Hokenheimas trasē F-1 posmu," viņš saka. "Laiks jau ir beidzies… Mēs veicām pārrunas ar trešo pusi par risku pārņemšanu, taču tās ne pie kā nenoveda."

Kā zināms, Nirburgringas trase ir bankrotējusi un nesen nomainījusi īpašniekus, līdz ar to arī tur F-1 sacīkstes vismaz šogad notikt nevar.

Arī F-1 čempionāta promoters Bērnijs Eklstouns iepriekš atzinis, ka situācija ar Vāciju ir bēdīga, un izredžu aizvadīt šajā valstī F-1 posmu, ir atlicis maz.

"Situācija ar Vācijas posmu ir nonākusi strupceļā," Eklstounu citē portāls "f1news.com". "Ja sacīkste nenotiks, mēs to nevarēsim aizvietot. Kā ar jebkuru citu posmu - ja tas nenotiek, tad nenotiek vispār. Vairāk mēs neko nevaram izdarīt."

"Līguma ar "Hockenheimring" mums nav, un viņi nav panākuši vienošanos," saka Eklstouns.

"Es mēģināšu izvairīties no necenzētiem vārdiem, bet tas ir apkaunojums, ka Vācijas "Grand Prix" nenotiks," sašutis ir vācu pilots Niko Hulkenbergs ("Force India"). "F-1 šobrīd brauc trīs vācu piloti, vācu dzinēju ražotāji. Turklāt Vācijas autosportam ir tik sena pagātne!"

Pirmoreiz Vācija F-1 čempionātā iesaistījās 1951. gadā, un kopš 1961.gada šajā valstī "Grand Prix" posmi ir notikuši bez pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!