Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nākammēnes Vācijā gaidāmais Pirmās formulas (F-1) posms klātienē drīkstēs pulcēt līdz pat 20 000 autosporta līdzjutēju, pirmdien atklāja Vācijas varasiestādes.

F-1 posms Vācijā slavenajā Nirburgringas trasē paredzēts 11. oktobrī, bet pirmdien vietējā izpildvara deva zaļo gaismu līdzjutēju klātbūtnei.

Vācija F-1 posmu ieguva pēc tam, kad Āzijā un Dienvidamerikā tika atcelti paredzētie etapi. Sacīkstes Vācijā notiks pirmo reizi pēdējo septiņu gadu laikā.

Lai nodrošinātu, ka sacensības klātienē varēs vērot fani, organizatori nāca klajā ar striktu drošības protokolu, kas paredz, ka līdzjutējiem būs personalizētas biļetes ar konkrētu sēdvietu. Tāpat sacensību laikā netiks tirgoti alkoholiskie dzērieni, bet "Grand Prix" norises vieta tiks sadalīta divās daļās.

Pagājušajā nedēļā Vācijas valdība nolēma, ka publisko pasākumu norises vietas drīkst piepildīt līdz 20% no to kopējās kapacitātes, tādējādi Nirburgringas trasē F-1 braucienus katru dienu varēs vērot līdz 20 000 līdzjutēju.

Ņemot vērā, ka F-1 klasē piektdien ierasti ir treniņi, sestdien kvalifikācija, bet svētdien Lielās balvas izcīna, kopumā sacīkstes trijās dienās varētu apmeklēt līdz 60 000 cilvēku.

Pirmās sešas šīs sezonas sacīkstes noritēja bez fanu atbalsta, bet aizvadītie divi posmi Itālijā pulcēja nelielu skaitu līdzjutēju. Plānots, ka svētdien Krievijā gaidāmās F-1 sacīkstes, fani varēs vērot klātienē.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Lūiss Hamiltons, kurš deviņos posms iekrājis 190 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par vairāk nekā divu uzvaru tiesu atpaliek Valteri Botass, kura kontā ir 135 punkti, trešais ar 110 punktiem ir Makss Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Lendo Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!