Foto: Publicitātes attēli
Vairākos rallija "Kurzeme" ātrumposmos uzvarētāja vidējais ātrums pārsniedzis 130 kilometrus stundā (km/h). Tas nozīmē, ka šogad rallijs bijis daudz ātrāks nekā pērn, kad augstākais vidējais ātrums ātrumposmā bija 126,77 km/h, informēja organizator.

Ātrākais šogad bijis 2.ātrumposms, kas norisinājās Marijas muižā. Ātrumposma uzvarētāja Georga Grosa vidējais ātrums sasniedzis 134,12 km/h. Turklāt, neraugoties uz biezo putekļu dēļ stipri apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem, ātrumposma 2.vietas ieguvējs nav bijis daudz lēnāks, jo G. Grosam zaudējis vien 3,82 sekundes.

130 km/h vidējo ātrumu pirmajā dienā izdevies pārsniegt arī pirmajā un piektajā ātrumposmā (Kalvene), kā arī sestajā ātrumposmā, kas bija atkārtota Marijas muiža.

Otrajā rallija dienā ātrākā bijusi Vecpils, kur G. Gross attīstījis 131,02 km/h lielu vidējo ātrumu.

Kā stāsta G. Gross, rallija "Kurzeme" ātrumposmi ir ļoti ātri un līkumaini, taču viņš šādā ātrumā juties komfortabli. Vaicāts par maksimālo attīstīto ātrumu, G. Gross norāda, ka tas varētu būt tuvu 200 km/h.

Rallija "Kurzeme 2013" kopvērtējumā uzvarēja sacensību galvenais favorīts G. Gross ar stūrmani Raigo Molderu, kuri rallijā piedalījās ar ļoti spēcīgo "Ford Focus WRC" automašīnu. Līdz ar to G. Gross kļuvis par trīskārtējo rallija "Kurzeme" uzvarētāju. 2.vietu izcīnīja Ots Tanaks, bet 3.vietā palika Egons Kaurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!