"Williams" komanda ir apstiprinājusi, ka Pastora Maldonādo komandas biedrs 2013.gada sezonā būs soms Valteri Botass.

Botass, kura menedžeri ir Mika Hakinens, Didjē Kotons un arī pats "Williams" komandas jaunais boss Toto Volfs, šajā sezonā bija "Williams" rezervists un 15 no 20 posmiem piedalījās piektdienu treniņos ar Bruno Sennas formulu. Līdz ar to šāds paziņojums neizraisa pārsteigumu un tika jau gaidīts.

Nevar aizmirst, ka 23 gadus jaunais Botass 2011.gadā izcīnīja uzvaru GP3 čempionātā, bet "Williams" paspārnē viņš nokļuva vēl gadu iepriekš. Pats Botass sarunā ar F1.LV šī gada septembrī Itālijas GP laikā atzina, ka nevēlas pavadīt vēl vienu sezonu bez sacīkstēm un 2013.gadā noteikti tajās piedalīsies – ja neatrastos vieta F1, pirmā Botasa izvēle būtu GP2 čmepionāts.

"Tas bija mans sens sapnis un nu tas piepildās – startēšu Formulā 1," paziņoja somu pilots. "Turklāt man būs iespēja startēt vienā no F1 leģendārākajām komandām. Esmu patiesi izbaudījis trīs iepriekšējos gadus "Williams" sastāvā un jūtos šeit kā mājās."

"Pastora un Valteri personā mums ir divi ļoti aizraujoši jaunie talanti," paziņoja komandas boss Sers Frenks Viljamss. "Pastors vienmēr ir bijis ļoti ātrs un šogad viņš ir nobriedis kā pilots. Valteri savukārt pavisam vienkārši – ir viens no talantīgākajiem jaunajiem pilotiem, kuru man ir nācies redzēt un mēs no viņa nākotnē sagaidām lielas lietas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!