Foto: Sauber Motorsport AG

Austrālijā Viktorijas štata augstākā tiesa apmierinājusi 29 gadus vecā holandiešu pilota Gjedo van der Gardes prasību pret "Sauber" F-1 komandu par viņa atjaunošanu vienībā un tiesībām startēt šāgada F-1 čempionāta pirmajā posmā, Austrālijas "Grand Prix" izcīņā, vēsta ārzemju mediji.

Van der Garde pastāvēja uz punktu līgumā ar "Sauber" komandu, kas viņam šosezon paredz pamata pilota statusu. Iepriekš par labu van der Gardem šajā jautājumā bija lēmusi arī Šveices arbitrāžas tiesa Ženēvā.

"Mēs esam ļoti vīlušies par šādu tiesas lēmumu un mums ir nepieciešams laiks, lai saprastu, ko tas nozīmē un kādu iespaidu atstās uz sezonas sākumu," izplatītajā paziņojumā citēta "Sauber" komandas vadītāja Moniša Kaltenbrona. "Mēs nedrīkstam riskēt ar komandas vai jebkura cita pilota drošību trasē, sacīkstē iesaistot nesagatavotu pilotu ar mašīnu, kas pielāgota diviem citiem braucējiem."

"Sauber" komanda ir iesniegusi apelāciju, kas tiks izskatīta ceturtdien, divas dienas pirms Austrālijas "Grand Prix" sākuma.

Gjedo van der Garde savu pirmo un pagaidām vienīgo F-1 sezonu sacīkšu pilota statusā aizvadīja 2013.gadā, pārstāot "Caterham" komandu. Pagājušosezon viņš pievienojās "Sauber" un 13 posmos piedalījās piektdienu brīvajos treniņos.

Šosezon "Sauber" komanda izvēlējās piesaistīt zviedru Markusu Eriksonu un brazīlieti Felipi Narsu, kuru sponsori finanšu problēmu māktajā komandā ienesuši vairākus miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!