Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" F-1 komandas pilots Marks Vēbers, kuram svētdien paša komandas biedrs atņēma uzvaru Malaizijas "Grand Prix" izcīņā, ļāvis noprast, ka Sebastjana Fetela rīcība tiks attaisnota, un tā nebūs pirmā reize.

"Pēc pēdējā pitstopa komanda paziņoja, ka sacīkste ir beigusies un mēs pārslēdzām dzinējus ekonomijas režīmā," pēc sacensībām stāstīja Vēbers. "Man nekas nebija pret pacīnīties ar Fetelu, taču vadība bija pieņēmusi lēmumu. Mums vajadzēja tikai aizbraukt līdz finišam. Taču Sebastjans pieņēma citu lēmumu, ko noteikti kāds aizstāvēs. Tā parasti ar viņu notiek. Es biju pārslēdzis dzinēju vajadzīgajā režīmā un sekoju līdzi riepu stāvoklim, lai tiktu līdz finišam. Viņš savukārt sāka cīnīties par uzvaru. Es esmu ļoti sarūgtināts par šo sacensību iznākumu."

Vēbers atsaucas uz situāciju, kad pašās sacīkstes beigās Sebastjans Fetels, neskatoties uz komandas norādījumiem, diezgan bīstami apdzina līderpozīcijā esošo komandas biedru Marku Vēberu un finišēja pirmais. Kā zināms, F-1 bieži izmanto tā saucamās "komandas pavēles", lai augstākā pozīcijā finišētu pilots, kuram ir vairāk nepieciešami punkti cīņā par titulu, taču šajā gadījumā Fetels ignorēja komandas norādes.

Arī "Ferrari" F-1 komandas pilots Fernando Alonso, komentējot svētdienas Malaizijas "Grand Prix" izcīņu, izteicies, ka sacīkstes iznākums uzskatāmi parāda, kādas problēmas valda čempionvienībā "Red Bull".

"Tas, kas notika Malaizijā, man bija jaunatklājums," intervijā spāņu presei saka Alonso. "Šai komandai vienmēr bijusi pareiza un praktiski nevainojama reputācija. Taču tagad mēs saprotam, ka tā gluži nav. "Ferrari" nekas tāds nebūtu iespējams, jo mums ir ļoti draudzīgs kolektīvs. Toties "Red Bull" parādīja, cik lielas problēmas valda pie viņiem."

Apbalvošanas ceremonija bija viena no vēsākajām, kāda redzēta F-1, jo austrāliešu pilots bija ļoti aizvainots par Fetela rīcību. Vācu čempions vēlāk Vēberam publiski atvainojās, aizbildinoties, ka neesot sadzirdējis un pareizi sapratis komandas norādes.

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners atzina, ka Fetels rīkojies "nepareizi", ignorējot norādījumus, taču tai pašā laikā izteicās, ka nebūtu bijis jēgas Vēberam atdot atpakaļ pirmo pozīciju.

Pēc sacensībām sociālajā vietnē "Twitter" ļoti daudzi izteica nosodījumu Fetelam un atbalstu Vēberam, ieskaitot bijušos un esošos F-1 pilotus; pat Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) savā ziņojumā Fetela uzvaru nosauca par "strīdīgu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!