Foto: Red Bull

F-1 pilotu Marku Vēberu, kurš pēc šīs sezonas pametīs pasaules čempionātu, "Red Bull" komandā aizstās viņa tautietis Daniels Rikjardo, apstiprinājusi komanda.

Pēc vairākām spekulāciju un dažādas paustās informācijas pilnām nedēļām komanda pirmdien oficiāli apstiprinājusi 24 gadus vecā austrālieša pievienošanos līdz ar 2014.gada sezonu. Viņš tādējādi kļūst par trīskārtējā pasaules čempiona un šīs sezonas kopvērtējuma līdera vācieša Sebastjana Fetela komandas biedru.

Pieredzējušais Vēbers pēc šīs sezonas beigs F-1 pilota karjeru, par ko viņš paziņoja jūnija beigās. Kā viņa iespējamo aizstājēju "Red Bull" uzrunāja arī savulaik par pasaules čempioniem kronētos "Ferrari" pilotu spāni Fernando Alonso un "Lotus" komandas somu braucēju Kimi Raikonenu.

Rikjardo šosezon pārstāv "Red Bull" attīstības vienību "Toro Rosso", bet jau kopš 2008.gada ir galvenās komandas sponsorēts braucējs.

Rikjardo 2010.gadā kļuva par "Toro Rosso" testu pilotu, bet nākamajā gadā līdzās šiem pienākumiem aizvadīja 11 posmus vairs neeksistējošajā "Hispania Racing Team" (HRT) komandā. Nākamajā sezonā viņš jau bija pilntiesīgs "Toro Rosso" braucējs un tika pie 10 kopvērtējuma punktiem 20 sacīkstēs, bet šosezon 11 posmos viņa kontā ir 12 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!