Foto: ERC
Pieredzējušais beļģu rallija pilots Fredijs Loikss kārtējo reizi pierādījis, ka ir "Geko Ypres Rally" speciālists - šogad viņš šajās sacensībās uzvarēja jau devīto reizi.

"Geko Ypres Rally", kas ir šāgada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sestais posms, šogad notika daļēji arī Francijas teritorijā. Pēc pirmās sacensību dienas vadībā bija izvirzījies holandieris Kevins Abrings, taču 13. ātrumposmā viņa "Peugeot 208 T16" piemeklēja tehniskas problēmas un Abrings no rallija izstājās.

Pēc galvenā konkurenta izstāšanās Loiksam atlika tikai prātīgi tikt līdz pēdējā ātrumposma finišam, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju bija vairāk kā minūte, ko pieredzējušais beļģis arī paveica. Loiksam šis bija vienīgais starts šāgada ERČ.

"Tas ir neticami un es domāju, ka paies ilgs laiks, iekams kāds pārspēs šo statistiku," pēc finiša teica nu jau deviņkārtējais Ipras rallija uzvarētājs. "Žēl, ka izpalika cīņa ar Kevinu rallija nobeigumā, jo bija patīkami cīnīties ar viņu par sekundes simtdaļām. Tagad mans mērķis ir uzvarēt arī 10. reizi. Tad arī būs gana un es došu iespēju jaunajiem puišiem, ar kuriem cīnījos šonedēļ."

Kevins Abrings, kurš šajā rallijā pirms izstāšanās uzvarēja deviņos ātrumposmos, mierinājumam saņēma īpašo ERČ Kolina Makreja balvu.

ERČ kopvērtējumā līderpozīciju joprojām saglabā soms Esapeka Lapi, kurš uzvarēja arī ERČ Latvijas posmā. Beļģijā viņš gan piedzīvoja smagu avāriju un pie punktiem netika, taču arī soma tuvākajam sekotājam, Kreigam Brīnam, Ipras rallijs bija smags un viņš izstājās tehnisku problēmu rezultātā. 

Tikmēr junioru ieskaitē risinājās neredzēti sīva cīņa, un pēc 300 ātrumposmu kilometriem Andrea Krunjolas un Stefana Lefebvrē rezultāts kopvērtējumā bija līdz sekundes desmitdaļai identisks. Tomēr uzvara tika piešķirta francūzim, kurš bija ātrāks pirmajā sacensību ātrumposmā. Jāpiebilst, ka Lefebvrē pirms pēdējā, 27,56 km garā, ātrumposma kopvērtējuma par 8,9 sekundēm apsteidza Krunjolu, taču pēdējā "dopā" atvērās viņa "Peugeot 208 R2" motora pārsegs un daļu posma franču pilots brauca "uz aklo", paļaujoties tikai uz stūrmaņa lasīto stenogrammu.

Nākamais ERČ posms risināsies pie mums kaimiņos, Igaunijā - "auto24 Rally Estonia 2014" - no 17. līdz 19. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!