Foto: AFP/Scanpix

Otrdien kad sākas oficiālie pirmssezonas testi, savus jaunās sezonas bolīdus Heresas trasē Spānijā prezentēja trīs F-1 komandas - "Toro Rosso", "Caterham" un "Marussia".

"Toro Rosso", kas ir čempionvienības "Red Bull" tā saucamā "meitas komanda", F-1 čempionātā aizvadīs savu devīto sezonu, un arī šogad to trasē pārstāvēs piloti Daniels Rikjardo un Žans-Ēriks Verņjē. Komandas mērķis ir izcīnīt sesto vietu Konstruktoru kausā.


"Caterham" F-1 komanda savu formulu žurnālistiem atrādīja stundu pirms oficiālo testu sākuma. Savas F-1 gaitas iesākusi visai ambiciozi un ar pilotiem, kam ir "Grand Prix" uzvaru pieredze - Heiki Kovalainenu un Timo Gloku -, "Caterham" ir izjutusi finansiālos žņaugus, kas lika atteikties no pieredzējušiem braucējiem par labu pilotiem ar papildus sponsoru pienesumu. Šosezon britu komandu pārstāvēs Čarls Piks un bijušais vienības testpilots Gido van der Garde.

F-1 pastarīšu "Marussia" šīssezonas formula ir pirmais pašas komandas radītais bolīds, kas tapis, par konsultantu piesaistot bijušo "Benetton" F-1 komandas tehnisko direktoru Petu Simondsu. Tādējādi komanda cer F-1 čempionāta kopvērtējumā pacīnīties par 10. vietu, ko aizvadītajā sezonā pēdējā "Grand Prix" posmā zaudēja saviem galvenajiem konkurentiem "Caterham".

Pagaidām "Marussia" ir tikai viens oficiālais pilots - GP2 pieredzi guvušais Makss Čiltons. Kā ziņojām, neilgi pirms jaunās sezonas sākuma komanda atteicās no sava vadošā braucēja Timo Gloka un otrā pilota vieta joprojām ir vakanta.

Līdz oficiālo testu sākumam savas jaunās formulas ir izrādījušas 10 komandas. Kā rakstījām, "Williams" F-1 komanda prezentāciju aizkavējusi līdz februāra vidum, kad Barselonā sāksies otrā testu sērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!