Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītā posmā - Kanādas "Grand Prix"- pirmajos divos treniņos, kamēr desmit starta vietu sodu saņēma "Ferrari" pilots Šarls Leklērs.

Verstapens, kurš bija ātrākais abās treniņu sesijās, 4,361 kilometrus garo trasi pirmajā veica minūtē un 15,158 sekundēs, bet otrajā – 14,127 sekundēs.

Otrajā treniņā otro vietu ieņēma Leklērs, atpaliekot vien 0,081 sekundi, taču viņš šosezon trīs reizes ir mainījis kontroles elektroniskās vienības, kamēr to ir atļauts darīt tikai divas. Tā iemesla dēļ viņš saņēma desmit starta vietu sodu.

Tikmēr trešais bija Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, kurš pirmajā treniņā bija par vienu pozīciju augstāk, bet otrajā treniņā no Verstapena rezultāta atpalika 0,225 sekundes.

Pagājušajā nedēļas nogalē neviens no "Ferrari" pilotiem nefinišēja Azerbaidžānas "Grand Prix" sacīkstēs. Jau devītajā aplī izstājās Sainss, bet vēl pēc sešiem apļiem Leklērs saskārās ar dzinēja problēmām un arī izstājās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 150 punktiem ir Verstapens, otrais ar 129 punktiem ir Serhio Peress, bet trešo vietu ar 116 punktiem ieņem Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 279 punkti, "Ferrari" palikusi ar 199 punktiem, bet trešā ar 157 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!