Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas otrajā posmā, kas jau otro nedēļu pēc kārtas noris Austrijā, Špīlbergas trasē, ātrākais pēc divām treniņu sesijām bija Makss Verstapens no "Red Bull".

Pagājušās nedēļas nogalē Špīlbergas trasē notika šīs sezonas pirmais posms. Ātrākais todien izrādījās Valteri Botass ("Mercedes"), bet piektdien otrā posma pirmajās divās treniņu sesijās uzvaru svinēja Verstapens.

"Red Bull" pilots 4,318 kilometrus garo trasi izbrauca vienā minūtē un 3,660 sekundēs, par 0,043 sekundēm apsteidzot Botasu, bet 0,217 sekundes zaudēja Serhio Peress ("Racing Point").

Ceturto pozīciju izcīnīja Peresa komandas biedrs Lenss Strols, bet aiz viņa ierindojās Karloss Sainss ("McLaren") un Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Lando Noriss ("McLaren") sacensības noslēdza astotajā pozīcijā, taču brīdī, kad trasē tika izkārts dzeltenais karogs, viņš apdzina priekšā braucošo konkurentu, par ko saņēma trīs pozīciju sodu un viņam tika atņemti divi ieskaites punkti.

Zīmīgi, ka "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Sabstijans Fetels ieņēma attiecīgi devīto un 16.vietu. Arī pagājušā nedēļā Fetels neizcēlās ar augstvērtīgiem rezultātiem, kamēr gados jaunākais Leklērs izcīnīja otro vietu.

Tāpat sacensībās bija vērojamas gana daudz avārijas, taču iespaidīgākā no tām bija Daniela Rikjardo ("Renault") izpildījumā. Pilots devītajā trases līkumā nenovaldīja bolīdu, kas drīz vien atmuguriski ietriecās norobežojošajā apmalē un pamatīgi tika saskādēts. Pats Rikjardo trasi pameta klibojot, bet pēc papildu apskates, F-1 ārsts paziņoja, ka pilota veselība ir labā stāvoklī.

Sestdien paredzēta vēl viena treniņu sesija un kvalifikācija, tomēr pastāv liela iespēja, ka slikto laika apstākļu dēļ starta vietu sadalījums tiks noteikts pēc piektdienas treniņu sesiju rezultātiem.

Pēc diviem etapiem Austrijā nākamais posms 19.jūlijā gaidāms Ungārijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!