Foto: AP/Scanpix/LETA

F-1 sezona turpinājās Imolas trasē, kur svētdien risinājās Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņa, un tajā pārliecinošu uzvaru izcīnīja aizvadītās sezonas pasaules čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas, savukārt "Ferrari" piloti savu skatītāju priekšā piedzīvoja neveiksmes.

Sacensības sākās slapjā trasē, bet pēc pirmā boksu apmeklējuma piloti jau uzlika sausajam laikam paredzētās riepas. Mainīgajos laika apstākļos Verstapens bija labākais no starta līdz finišam, izcīnot savu otro uzvaru sezonā. Jau vēstīts, ka sestdien viņš bija labākais arī sezonas pirmajās sprinta sacensībās.

Otro vietu izcīnīja Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kurš startā apsteidza "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru. Abi brīdi arī spēkojās trasē, kas pēc pirmā boksu apmeklējuma Leklērs īsu brīdi izvirzījās otrajā vietā, bet Peress ar viņu ātri apdzina, izmantojot uzsilušās riepas.

Leklērs 54. aplī lūkoja uzbrukt Peresam, taču viņš vienā no "S-veida" pagriezieniem saslīdēja un ietriecās trases apmalē. Leklērs varēja turpināt sacensības, taču bija nepieciešams boksu apmeklējums, kur veica priekšējā antispārna maiņu. Līdz finišam Leklērs pakāpās līdz sestajai pozīcijai.

Tā "Ferrari" komandai bija otrā neveiksme šajās sacensībās. Jau startā sadursmi piedzīvoja Karloss Sainss, kurš "saķērās" ar Danielu Rikjardo no "McLaren". Sainss palika grants joslā, bet Rikjardo finišēja pēdējā vietā.

Pēc "Ferrari" problēmām trešo vietu izcīnīja otrs "McLaren" pilots Lendo Noriss.

Ceturto vietu izcīnīja "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, kurš pēdējos apļos principiālā duelī ar sevis noturēja Valteri Botasu ("Alfa Romeo"). Septītā vieta Juki Cunodam ("AlphaTauri"), bet punktus izcīnīja arī Sebastjans Fetels ("Aston Martin"), Kevins Magnusens ("Haas") un Lenss Strols ("Aston Martin").

Aizvadītās sezonas vicečempions Lūiss Hamiltons šajās sacensībās palika bez punktiem, lielu daļu sacensību cīnoties ar Pjēru Gaslī ("AlphaTauri"), taču viņam garām netiekot. Viņam 14. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!