Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta kopvērtējuma līderis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas uzskata, ka "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons pēc gūtās uzvaras Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņā ar savām svinībām rīkojās necienīgi, jo viņš vainojams pie iespaidīgās avārijas. Tikmēr Hamiltons norādīja, ka viņam nav jāatvainojas par šo epizodi.

Pēc ļoti līdzīga starta Verstapens un Hamiltons sīvi spēkojās Silverstonas trasē, bet šī cīņa savu kulmināciju piedzīvoja "Copse" pagriezienā, kad Hamiltons, kurš tobrīd atradās līkuma iekšmalā, ar priekšējo kreiso riepu aizķēra Verstapena formulas aizmugurējo labo riepu. Šis ir viens no ātrākajiem līkumiem visā Silverstounas trasē un pēc kontakta nīderlandietis zaudēja kontroli pār savu formulu, un lielā ātrumā sāniski ietriecās drošības barjerās.

"Ar mani viss ir kārtībā. Trieciens bija diezgan pamatīgs – 51 G, taču jūtos labāk," sociālajos tīklos rakstīja Verstapens. "Protams, esmu ļoti sarūgtināts šādi noslēgt sacensības. Lūisam piespriestais sods mums nepalīdz un neattaisno viņa bīstamo manevru trasē."

"Atrodoties slimnīcā un skatoties svinības pēc sacensībām, sajutu necieņu un nesportisku attieksmi, bet mēs turpinām doties uz priekšu," noslēgumā pauda čempionāta līderis.

Līdzīgās domās bija "Red Bull" vadītājs Kristians Horners, kurš norādīja, ka šādas svinības bija nepieņemamas.

"Es nesaprotu, kā Lūiss var gūt prieku no konkurenta un cita braucēja nogādāšanas slimnīcā. Tas ir ļoti sarūgtinoši. Tas ir kaitinoši. Viņa darbības apdraudēja cita braucēja drošību un tas nav pieņemami. Viņš bija laimīgs, ka tas pats nenotika ar Šarlu Leklēru. Ja Leklērs nebūtu izbraucis par plašu, tad tieši tāds pats incidents varēja notikt," sašutis bija Horners.

Pats Hamiltons uzreiz pēc uzvaras neuzskatīja, ka viņam par kaut ko būtu jāatvainojas.

"Mēs trasē sacentāmies. Es vēl neesmu redzēji atkārtojumu, tikai redzēju nelielu klipu sarkanā karoga laikā, bet tad atgriezos garāžā. No tā ko šobrīd saprotu, man ne par ko nav jāatvainojas," viņš sacīja medijiem. "Es dzirdēju, ka Makss ir slimnīcā un tas mani satrauc. Neviens no mums nevēlas, lai kāds tiktu savainots. Tas nebija mans mērķis, tāpēc ceru, ka viss ar viņu ir kārtībā."

Hamiltons arī norādīja, ka viņš nepiekrīt piespriestajam 10 sekunžu sodam.

Vēlāk Hamiltons savos sociālajos tīklos rakstīja: "Šodiena ir atgādinājums, cik bīstams ir šis sports. Es sūtu labākos vēlējumus Maksam, kurš ir neticams sāncensis. Esmu priecīgs dzirdēt, ka viņam viss ir kārtībā. Es vienmēr sacentīšos sīvi, bet godīgi. Mana komanda parādīja nepiekāpību un raksturu. Uzvarēt savu līdzjutēju priekšā ir sapnis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!