Foto: AFP/Scanpix/LETA

F-1 pasaules čempionāta dalībnieks Makss Verstapens ("Red Bull") kritiski vērtē pašreizējo sacensību sodu piešķiršanas sistēmu.

Sezonas laikā sakrājot 12 soda punktus, pilotam tiek piespriests aizliegums startēt nākamajā posmā. Soda punkti dzēšas ik pēc 12 mēnešiem.

"Ja organizatori domā, ka notiek pārāk daudz agresīvu darbību no braucējiem, sportistiem būtu jāsaņem diskvalifikācijas uzreiz, nevis jākrāj muļķīgi soda punkti," izdevumam "Autosport" pauda Verstapens. "12 punktus var viegli sakrāt par ļoti nenozīmīgiem pārkāpumiem, kas var maksāt viena posma izlaišanu. Nedomāju, ka tas ir pareizi. Šī sistēma ir jāizmet atkritumu tvertnē," pārliecināts ir Verstapens.

Verstapenam šobrīd ir septiņi soda punkti, tuvu kritiskajai robežai ir arī francūzis Romēns Grožāns ("Haas") — viņam ir sakrāti 10 punkti.

"Nedomāju, ka F-1 pilotiem būtu jāizlaiž posmi tikai tādēļ, ka iepriekš ir veikuši nenozīmīgus noteikumu pārkāpumus. Lielas avārijas ir cits stāsts, bet, manuprāt, ir skandalozi, ka par maziem pārkāpumiem var piešķirt diskvalifikācijas," uzskata Nīderlandes sportists.

Pēc aizvadītiem 18 posmiem F-1 čempionāta līderis ar 346 punktiem ir brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kamēr Verstapens ir piektais ar 191 punktu.

Konstruktoru kausā "Red Bull" komanda ar 337 punktiem ir trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!