Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens piektdien bija ātrākais Austrijas posma F-1 kvalifikācijā, par nepilnu sekundes desmitdaļu apsteidzot abus "Ferrari" pilotus Šarlu Leklēru un Karlosu Sainsu.

Austrijas posmā kvalifikācija risinājās piektdienā, jo sestdien paredzētas sprinta sacensības, bet svētdien, kā ierasts, notiks galvenās sacensības.

Izšķirošajā aplī Verstapens uzrādīja rezultātu minūte un 4,984 sekundes, kas bija par tikai 0,029 sekundēm ātrāks rezultāts nekā Leklēram. Savukārt Sainss kvalifikācijas uzvarētājam piekāpās 0,082 sekundes. Sākotnēji ceturto vietu izdzīnīja Verstapena komandas biedrs Serhio Peress (+0,420), taču vēlāk tiesneši fiksēja viņa izbraukšanu ārpus trases otrajā kvalifikācijā. Viņa labākais aplis trešajā kvalifikācijā tika anulēts, un meksikānim sacensības būs jāsāk no 13. pozīcijas.

Trešās kvalifikācijas piektajā minūtē savu formulu nesavaldīja septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas. Ātrajā septītajā pagriezienā viņa spēkratam izslīdēja aizmugure, un viņam neizdevās veikt korekciju, lai iztaisnotu mašīnu. Hamiltons ietriecās aizsargbarjerā ar mašīnas kreiso sānu, taču ar pilotu viss bija kārtībā. Trasē tika parādīti sarkanie karogi.


"Mercedes" komanda radio sarunā ar Hamiltonu pieļāva, ka viņš ar savu apļa laiku būtu varējis ieņemt otro pozīciju.

Kvalifikācijas trešajai kārtai atsākoties, pirmais trasē lidojošo apli veikt devās Hamiltona komandas biedrs Džordžs Rasels, taču arī viņš piedzīvoja avāriju. Pēdējā pagriezienā arī viņa mašīnas aizmugurējie riteņi zaudēja saķeri ar trasi, un Rasels ieslīdēja aizsargbarjerā ar aizmuguri pa priekšu.


Neraugoties uz avāriju, Rasela iepriekšējo rezultātu pēdējās minūtēs neviens nepārspēja, un viņš sestdien sprintu sāks no ceturtās vietas. Estabans Okons ("Alpine") sacensības sāks no piektās vietas, bet labāko desmitnieku noslēdza Kevins Magnusens, Miks Šūmahers (abi – "Haas"), Fernando Alonso ("Alpine"), bet Hamiltons startēs no devītās vietas.

Otrajā kvalifikācijā pirmais aiz labāko desmitnieka palika Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), taču viņš varēs startēt no 10. pozīcijas pēc Peresa anulētā apļa laika. 11. vietā ierindojās Alekss Albons ("Williams"), Valteri Botass ("Alfa Romeo") ieņēma nākamo pozīciju, bet otro kvalifikācijas kārtu nepārvarēja arī Juki Cunoda ("AlphaTauri") un Lendo Noriss ("McLaren"). Noriss otrajā kvalifikācijas kārtā visos trīs lidojošajos apļos nenoturējās trasē un komandai sūdzējās par problēmām ar bremzēm.

Jau pirmajā kvalifikācijas kārtā izstājās "McLaren" pilots Daniels Rikjardo, kuram 16. vieta būs zemākā starta pozīcija kopš 2015. gada. 17. vietā ierindojās Lenss Strols ("Aston Martin"), aiz kura palika Guaņju Džou ("Alfa Romeo"), Nikolass Latifi ("Williams"), bet Sebastians Fetels ("Aston Martin") palika pēdējā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!