Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta līderis Nīderlandes pilots Makss Verstapens ("Red Bull") neatbalsta algu griestu ieviešanu F-1 pilotiem.

Iespējamie algu griesti, kas sasniegtu 30 miljonus ASV dolāru (apmēram 28 miljoni eiro) un tiktu piemēroti diviem katras komandas pilotiem, tiek apspriesti jau labu laiku un varētu tikt ieviesti no 2023.gadā, taču lēmums vēl nav pieņemts.

Tāpat nav skaidrības, kā algu griesti varētu ietekmēt pilotu algas, kuriem ir ilgtermiņa līgumi, kāds, piemēram, ir Verstapenam ar "Red Bull" vienību līdz 2028.gadam.

"Tas ir absolūti nepareizi, jo šobrīd F-1 paliek vairāk un vairāk populārs, un visi līdz ar to nopelna vairāk un vairāk naudas," teica Verstapens.

Nīderlandes pilots arī izcēla, ka pilotiem, kuri ir galvenie šova veidotāji un riskē ar savām dzīvībām, vajadzētu arī būt ieguvējiem bez algu griestiem no pieaugošajiem ieņēmumiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 125 punktiem ir Verstapens, otrais ar 116 punktiem ir Šarls Leklērs no "Ferrari", bet trešo vietu ar 110 punktiem ieņem Serhio Peress, kurš arī pārstāv "Red Bull".

F-1 sezonas astotais posms šajā nedēļas nogalē notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!