Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) vienības "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes ir pārliecināts, ka ticis savu sīvāko konkurentu Sebastjana Fetela un Lūisa Hamiltona galvās.

Nīderlandietis ar šādu paziņojumu nāca klajā ceturtdien, jo pēc pagājušā posma, kas notika Meksikā, abi viņa konkurenti veltījam pilotam kritiku.

"Red Bull" vienības braucējs pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā ASV "Grand Prix" vietējiem medijiem atklāja, ka Hamiltons bijis nicinošs un neizrādījis cieņu, publiski paužot savu viedokli par konkurentu.

Hamiltons iepriekš sarunā ar medijiem, komentējot Verstapena agresīvo braukšanas manieri, norādīja, ka viņš mēdz savam konkurentam dot vairāk vietas trasē nekā pārējiem braucējiem. Abi piloti Meksikas posma pirmajā aplī sadūrās, kā rezultātā riepu pārdūra Verstapens.

Nīderlandes pilots gan spēja turpināt sacīksti, finišējot sestajā vietā.

"Ja skatos uz notikumiem Meksikas pirmajā un otrajā līkumā, nedomāju, ka man tika dota lielāka brīvība. Domāju, ka no manas puses šo situāciju komentēt būtu smieklīgi, jo vienmēr izrādu sīvu pretestību un cīnos godīgi," teica Verstapens.

"Protams, vieglāk ir "aprakt", bet mani tas netraucē. Tas, ka kāds runā par tevi, vienmēr ir labi, jo tas parāda, ka esi viņu galvās. No manas puses izskatās, ka jau esmu ticis viņu galvās, kas ir labi."

Tāpat sportists norādīja, ka publiski savus konkurentus viņš nemēdzot kritizēt.

"Necenšos kaut ko "izrakt" par citiem pilotiem preses konferenču laikā, jo uzskatu, ka tas ir necienīgi. Labāk cīnos trasē, kas man patīk visvairāk," piebilda Verstapens. "Tāpat man patīk braukt uz pašas robežas. Pretējā gadījumā, ja viņi vēlas, lai palieku aiz muguras, man jāsēž mājās."

"Es patiesi vēlos iesaistīties cīņā ar Fetelu un Hamiltonu, jo tāpēc mēs esam šeit. Mēs esam F-1 piloti. Manuprāt, šeit sapulcēti labākie piloti un, jā, mēs cīnāmies par uzvarām. Šī iemesla dēļ mēs dzīvojam."

Hamiltona teiktajam piekrita arī Fetels: "Jā, jā un varu teikt tieši to pašu. Tā ir patiesība."

Kopvērtējumā pēc 18 posmiem līderis ar 363 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 289 punktiem seko Valteri Botass. Tālāk ar 236 punktiem ir Šarls Leklērs, 230 punktus guvis Fetels, bet piektais ar 220 punktiem ir Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!